Nikola Parov a Ágnes Herczku, Samaria Verses band

18.6.2010 o 20.00 h
Slovenský rozhlas - Štúdio 2, Mýtna 1, Bratislava

Vstupné:5 €

Nikola Parov je európska hviezda world music, spolupracoval ako producent a hudobník na výrazných projektoch, napríklad na výbornom albume Kismet speváčky Márty Sebestyén, ako autor filmovej hudby, hudby k televíznym dokumentom a ako skladateľ pre Maďarský štátny folklórny súbor.
Jeho autorský album Kilim sa umiestnil na 6. mieste v rebríčku World Music Chart v Európe a kritici ocenili jeho unikátny hudobný prístup a spojenie balkánskych koreňov, keltského vplyvu aj využitie jazzových prvkov.
Ágnes Herczku je jedna z najlepších speváčok v Maďarsku. S Nikola Parovom sa po prvýkrát stretli pri práci na slávnom projekte Naplegenda a odvtedy pokračuje ich úspešná spoločná umelecká cesta ovenčená zlatými platňami.
Výrazná poslucháčska odozva potvrdila záujem o ľudové piesne, ktoré v novom spracovaní čarovne ožili a oslovili nielen priaznivcov world music. Sám Nikola Parov s úsmevom oceňuje mediálny úspech piesne Ha te tudnád, ktorá je najhranejšou skladbou v maďarských rádiách.
Samaria verses Band je hudobný projekt Juraja Turteva, ktorý zhudobnil trilógiu Šamorínske verše v štýle world music. Je to medzinárodný projekt, ktorý bol s úspechom prezentovaný na Slovensku, v Čechách aj v Maďarsku, napr. na prestížnom Balkan Festivale v Pécsi. Ako hostia vystúpia Bernadett Kiss (HU), Hearn Gadbois (USA), Stano Palúch (SK) ai.
Tento večer vám prinesie hudbu v podaní tradičných aj moderných nástrojov so súčasným zvukom, melodiku Balkánu, Maďarska, Bulharska a Slovenska a majstrovstvo hudobníkov, ktorých tvorba má dušu a bude vám blízka bez ohľadu na hranice a jazyk.
Vstupenky / Tickets na koncert

Top