ART fest 2010

Vážení priatelia, pozývame vás na nultý ročník hudobno-umeleckého festivalu ART fest 2010.

ART fest je festival venujúci sa predstaveniu hudobných skupín ako komerčne známych, tak aj nových, alternatívnych. Do ponuky aktivít sme zaradili aj predstavenie rôznych umelcov verejnosti a nádejných talentov cez workshopy: hudobné, tanečné, fotografické, divadelné, graffiti jam, tvorivé dielne na hand made, street art, folklór.
Každý deň festivalu sa venujeme inému hudobnému žánru, tento ročník ART festu mal pôvodne patriť aj hip hopu, keďže medzi mladými navštevníkmi má neskutočne veľký potenciál, avšak tento deň presúvame na október 2010. Festival patrí aj alternatívnej hudobnej slovenskej scéne, ktorá momentálne zažíva najväčší boom a folklóru, ktorý na južnom Slovensku nemá veľa možností na prezentáciu aj keď to zrovna príklad Nitry nie je, avšak pôvodne bol festival stavaný pre mesto Nové Zámky.
Počas festivalu nás čakajú workshopy, tvorivé dielne, kde si navštevníci môžu vyskúšať hand made, výstavy fotografií z fotografických workshopov, detský kútik a rôzne prekvapenia, ktoré budeme postupne aktualizovať v časti: program.
Čaká nás aj krst festivalu, úlohy krstného otca sa ochotne zhostil Richard Müller a bude sa krstiť 200 lampiónmi, z ktorých výťažok z predaja bude venovaný deťom postihnutým autizmom a na ich tvorivé dielne. Ďalej sme sa rozhodli, že všetky deti z detských domov na Slovensku majú vstup na ART fest 2010 zdarma a pod záštitou Červeného kríža vyhlasujeme verejnú zbierku na POMOC OBYVATEĽOM SLOVENSKA, ktorých postihli záplavy. Príspevky môžete posielať na fond slov. Červeného kríža ĽUDIA ĽUDOM, č.u. 665555/0200, VS:2011 alebo odovzdať dobrovoľníkom počas zbierky na ART feste, v informačnom stánku Červeného kríža. V mene všetkých postihnutých povodňou VÁM ĎAKUJEME.
Nastali neočakávané, avšak nie katastrofálne zmeny, o ktorých by sme vás tiež radi informovali. ART fest sa presúva okrem dátumu o mesiac neskôr kvôli povodniam, aj z mesta Nové Zámky do mesta Nitra, nakoľko mesto Nové Zámky sa v stredu 9.6.2010 v poobedňajších hodinách vyjadrilo, že nie je ochotné nám poskytnúť priestory amfiteátra z dôvodu pripravovaného premietania veľkofilmu, čomu samozrejme rozumieme a rešpektujeme rozhodnutie mesta Nové Zámky. Termín festivalu ART fest 2010 ostáva nezmenený 16.-17. júl 2010 v meste Nitra na amfiteátri.

Účinkujúci:
Čechomor
Xindl X
Hex
Puding Pani Elvisovej
Lavagance
Richard Muller
N.O.H.A.
Para
Dorota Nvotová
Andrej Bán
folklórne súbory z Požitavskej doliny a okolia Nitry

a  mnohé ďalšie hudobné skupiny, umelci a ľudia, obohatení o dobrú vôľu a talent, ktorí vedú workshopy


Tešíme sa na slnko, radosť a umenie vo všetkých kútoch mesta Nitra a ďakujeme primátorovi Doc. Ing. Jozefovi Dvončovi, CSc. a zodpovedným ľuďom z Mestského úradu Nitra za pomoc pri organizovaní festivalu, veľmi si to vážime.
team ART fest

Vstupenky/Tickets na podujatie ART fest 2010.

Top