VIVA MUSICA Festival 2010

Program

23.07. – piatok – Hlavné námestie /voľný vstup/
James Morrison and CBC big band
Legendárny austrálsky multiinštrumentalista James Morrison (trúbka, trombón, eufónium, tuba, saxofón a klavír) je dnes považovaný za jedného z najväčších jazzových hudobníkov všetkých čias.
 
   
24.07. – sobota – Hlavné námestie /voľný vstup/
Český národný symfonický orchester
Libor Pešek – dirigent, Jiří Bárta - violončelo
Dvořákova svetoznáma 9. symfónia v podaní Českého národného symfonického orchestra, ktorý patrí v súčasnosti medzi najvyťaženejšie Európe.
    
25.07. – nedeľa – Mestské divadlo P. O. Hviezdoslava Vstupenky
4TET
-bol založený z iniciatívy Jiřího Korna v roku 2oo2 a dnes patria títo “muži v čiernom” medzi najvyhľadávanejšie „a capella“ súbory v Európe. 
   
26.07. – pondelok - Mestské divadlo P. O. Hviezdoslava Vstupenky
Roby Lakatos and band

Najslávnejší cigánsky huslista súčasnosti Roby Lakatos, prezývaný tiež “Diablov fidlikant”, vystúpi prvýkrát na Slovensku práve na festivale Viva Musica! 
  
28.07. – utorok - Mestské divadlo P. O. Hviezdoslava Vstupenky
Oskar Rózsa – Hrana, pocta Marekovi Brezovskému

Hudobná spomienka na Mareka Brezovského (1974 – 1994), výnimočného hudobného skladateľa a klaviristu, pre ktorého bola hudba najdôležitejším životným cieľom.  Zomrel ako dvadsaťročný na predávkovanie heroínom. 
    
29.07. – piatok – Hlavné námestie /voľný vstup/
Martin Chodúr Symphony Session
Fenomenálne talentovaný spevák Martin Chodúr sa postaví pred orchester a svoje výnimočné kvality nám predvedie svojimi vlastnými skladbami v úprave pre orchester a kapelu.
 
30.07. – štvrtok – Hlavné námestie /voľný vstup/
Viva Cinema!
Jedinečný koncertný koncept, ktorý v sebe spája známe spevácke a hudobné osobnosti, veľkoleposť symfonického orchestra a nezabudnuteľné filmové melódie s atmosférou hollywoodskej show.
      
31.07. – sobota – Eurovea Vstupenky
Ramón Vargas - tenor
Joanna Paris – soprán, Srboljub Dinič – dirigent
Orchester Viva Musica!
Dôvody celosvetového zbožného uctievania tenoristov sú po vypočutí Ramóna Vargasa okamžite jasné. Hlas tohto mexického speváka patrí v súčasnosti medzi najkrajšie vo svojej disciplíne. Či v New York Metropolitan Opera, vo Viedenskej Stattsoper, alebo v Parižskej Opera de Bastille, milovníci hudby všetkých kontinentov ho milujú.

Top