FERRY CORSTEN

FERRY CORSTEN UŽ TENTO VÍKEND V KOŠICIACH A BRATISLAVE.

Ferry Corsten, ktorý je považovaný za jedného z najlepších DJ-ov sveta, sa už tento víkend (piatok + sobota) predstaví aj fanúšikom na Slovensku, a to hneď v dvoch mestách, v poradí - Košiciach a Bratislave. Patrí medzi najuznávanejších producentov a Djov v odborných kruhoch. Dlhoročný rezident v TOP 10 svetového Dj rebríčka a takisto dlhoročný rezident nocí Cream v najlepšom klube na svete, v klube Amnesia na Ibize. Spolu s ním sa predstavia egyptský trance faraón Aly&Fila a holanďan Sied van Riel. Všetci odprezentujú svoje nové albumy, čerstvú produkciu a svoje naj hity. 
Ferry Corsten zodpovedal otázky promotéra pre mesačník Playboy a OK.

http://www.youtube.com/watch?v=vuOjEBLzyiM

Ferry Corsten, wow! Čo je na tom pravdy, že nie si povedzme tak populárny ako Tiësto, ale si jeden z najuznávanejších, keď nie najuznávanejší Dj na planéte ? Ako to?
FC - Ďakujem za kompliment. Myslím si, že to má čo dočinenia s tým, že čo sa týka hudby a vystupovania vždy robím to, čo naozaj cítim. Samozrejme si rád vypočujem aj názor mojich fanúšikov a ľudí z môjho okolia ale tento ma nikdy nezastavil a neposunul z mojej cesty len aby som získal väčšiu popularitu. 

Si popredný producent a Dj. Čo by si vlastne robil, kebyže nenájdeš v sebe talent hudobníka?
FC - Pravdepodobne by som sa stal technickým inžinierom. To som vyštudoval,t akže to by bolo to, čím by som sa živil. Ale samozrejme, nikdy nevieš. Som veľmi šťastný, že som v sebe našiel toho hudobníka.

Tanečná muzika. To je tvoja práca, hobby a čo ešte?
FC - Moja veľká vášeň. Splnil sa mi sen, že môžem robiť to, čo najviac milujem. Produkovať hudbu, vystupovať a hrať svoju vlastnú produkciu pred davmi tisícok ľudí mi stále vyháňa husaciu kožu. Aj po všetkých tých rokoch, čo pôsobím na scéne je to stále rovnako vzrušujúce vidieť davy ľudí ako šalejú na moju hudbu a spievajú veci, čo som skomponoval.

Ja som počul, že keď si nevidel vystupovať Ferryho Corstena, tak ani nevie kam môže umelec zájsť v žánre ´dance music´... Ja síce viem, čo je týmto myslené, ale skús ty povedať o čo ide!?   
FC - Ja vždy posúvam hranice v mojich produkciách. Nikdy som sa nebál experimentovania so zvukom. Teraz posúvam moje vystúpenia do úrovne show. Čo sa týka vizuálu a celkového zážitku, tak sme sa posunuli do ďalšej fázy. Na turné práve promujem svoju novú kompiláciu remixov s názvom Once Upon A Night. Turné sme nazvali Once Upon A Night: The Experience. (pozn.: experience = zážitok). Ako divák budete mať možnosť nielen vypočuť si najlepšiu hudbu, ale aj zhliadnuť spektakulárnu vizuálnu show, ktorá vás ohromí.

Pôsobíš celkom vyrovnaným, kľudným dojmom, nikam sa nehrnieš. Aké máš ešte ciele?
FC - Aké mám ďalšie ciele....dobrá otázka. Keď nadíde čas spomaliť a nebudem toľko na turné, tak sa pravdepodobne vrhnem späť do produkovania na plný úväzok. S produkovaním som začal skôr ako s DJingom takže produkovanie hudby je vlastne moje druhé ja.   

Na Slovensku vystupuješ po druhýkrát. Aké spomienky sa ti vynárajú, na tvoju prvú návštevu Slovenska?
FC - Veľmi zanietený dav ľudí, ktorý je pripravený šalieť a veľkí fanúšikovia trancu. Toto bude skvelá noc! Teda noci... 

Poznáš slovenskú hymnu naspamäť?
FC - Haha, nie nepoznám. Musel som si ju vygooglovať predtým, ako som odpovedal v predchádzajúcom interview. (pozn.: v predchádzajúcom interview Ferry na otázku, čo vie o Slovensku odpovedal slovami slovenskej hymny).

Poďme, k tvojim ak sa to dá tak nazvať chlebodarcom, k promotérom. Navštevuješ veľa krajín, spoznávaš veľa promotérov. Pred vystúpeniami z pohodlia domova, alebo štúdia je ti vlastne jasné do čoho ideš?
FC - Už viac ako 10 rokov chodím na turné, takže som mal možnosť navštíviť veľa krajín. Bohužiaľ nie vždy mám čas si bližšie prezrieť miesta kde som, ale ak mi to len trošku časovo vyjde tak sa o to snažím. Čo sa týka promotérov, tak mám veľmi dobrého agenta, ktorý pozná oveľa viac promotérov ako ja. Na neho sa môžem naozaj spoľahnúť a všetko vychádza perfektne.

Vo svete zúri jedna finančná kríza za druhou, ako to vnímaš ty? Zmenilo sa niečo v tvojom živote hudobníka, od októbra 2008?
FC - Môj život sa nejako extra nezmenil. Možnože ja mám iba šťastie, lebo počul som aj príbehy druhých, že sa oveľa ťažšie zháňajú peniaze na show ako celok a reklamu aby sa show aj predala. Ale keď už ľudia prídu na show, tak sa zabávajú o to viacej a toto je tá absurdita.

Tvoja žena je z Ázie. Povedz niečo o tomto kontinente, okrem thajského jedla a žien, máš aj obľúbené miesta, ostrov,...?
FC - Moja žena pochádza z Filipín. Musím povedať, že Filipíny sú jedným z najlepšie ukrytých tajomstiev sveta. Sú tam nádherné zákutia nedotknuté masovým turizmom a tieto magické ostrovy naozaj vyrážajú dych. Som veľkým fanúšikom ázijskej kuchyne, takže sa vždy teším, keď môžem navštíviť Áziu a stráviť čas u mojich svokrovcov v ich dome v Manile. 

Z leta poďme do zimy. Si vášnivý snowboardista. Ako vyzerá taká lyžovačka s Ferrym? Môžem ísť niekedy s Tebou, ako zanietený lyžiar?
FC - Určite! Ak mi budeš stačiť, haha. Vždy si beriem dva týždne voľno na začiatku roka. Rodinka Corstenovcov sa presúva do Rakúska na dva týždne užiť si sneh. Ako si spomenul, som vášnivý snowboardista a vždy som prvý na vleku aby som mohol byť jedným z prvých na zjazdovke a končím posledným vlekom. Takže ak udržíš toto tempo si viac ako vítaný.
 
Prednedávnom, presnejšie 9-4-2010 sme organizovali celosvetovú oslavu tanečnej hudby A State of Trance 450 v Bratislave. Môžem ti povedať, že to bola úspešná akcia s prívlastkom SOLD OUT. Postrehol si niečo z tejto noci?
FC - Nie, nič som nepostrehol. Iba viem že Armin oslavoval 450. epizódu svojej show A State of Trance.

Prejdime na záver krátko k víkendu, ktorý stráviš na Slovensku 18. a 19. júna. Po tvojom boku vystúpia Egypťan Aly & Fila a Holanďan Sied van Riel a zopár slávnych Slovenských Djov. Zopár slov o slovenskej scéne?
FC - Ak mám byť úprimný, zo Slovenska poznám iba jedného producenta a tým je ReOrder. Hrávam zopár jeho trakov a remixov. Ale to je všetko.

Ferry ďakujem za rozhovor a po naších predošlých hosťoch Tijsovi, Arminovi, Garethovi,... sa tešíme na teba!!!
FC - Všetci ste viac ako vítaní a veľmi sa teším na tento Weekender 18. a 19. júna na Slovensku a kliknite na
www.ferrycorsten.sk

Zdroj: Bizzare

Top