Karel Gott prvýkrát na hudobnom festivale ČERVENÍK 2010

Festival hudby, spevu a tanca patriaci všetkým generáciám a jeden z najstarších slovenských hudobných festivalov ČERVENÍK oslávi toto leto 45. výročie v dňoch 6.-7. augusta s doteraz najhviezdnejšou zostavou účinkujúcich. K avizovanej glamrockovej legende THE GLITTER BAND a diskotékovej hviezde rokov 70-tych a 80-tych BONEY M. pribudol najnovšie aj tridsaťpäťnásobný Zlatý a Český slávik Karel Gott, pre ktorého to bude v jeho sedemdesiatke festivalová premiéra!
Festival pomenovaný podľa malej hudobníckej obce pri Hlohovci, v ktorej prebieha a označovaný viacerími účinkujúcimi ako festival s najlepšou atmosférou, sa môže pýšiť tým, že tu už hrali The Sweet, Olympic, Ivan Mládek, Naďa Urbánková, Janek Ledecký, ale na ročník 2010 sa bude pravdepodobne ešte dlho spomínať. Napriek tomu, že Karel Gott si miesta svojich koncertov starostlivo vyberá súhlasil aj s účinkovaním na hudobnom festivale, kde sa okrem neho na tom istom pódiu predstavia Horkýže Slíže, Desmod, Gladiator, Polemic, Arzén, ale aj Bratia Muchovci a mnoho ďalších.
„Je to pravda, na festivale budem prvýkrát – je to výnimka. Zapáčila sa mi myšlienka tohto festivalu, 45 rokov hudobných slávností, rôznorodé štýly – to ma zaujalo, môžem povedať, že sa veľmi teším.“ netajil radosť, že opäť vyskúša niečo nové spevák, ktorý je na hudobnej scéne už viac ako 50 rokov a za ten čas sa stal fenoménom, aký nemá u nás ani nikde inde na svete obdoby. Karel Gott zavíta do Červeníka so svojim doprovodným big bandom pod názvom Boom! Band a s najväčšími hitmi svojej bohatej speváckej kariéry. Sľubuje  dvojhodinové koncertné vystúpenie, v ktorom nebudú chýbať hitovky „Když muž se ženou snídá“, „Je jaká je“, „Bum,bum,bum -Dám dělovou ránu“, „Pretty Woman“, „Lady Karneval“, „Zůstanu svůj“, „Kávu si osladím“ a mnoho ďalších...
Nadšenie neskrýva ani hlavný organizátor Dušan Drobný: „Sme nesmierne radi a vážime si,  že si „maestro“ vybral práve náš festival za ten premiérový. Verím, že mu to spoločne s fantastickým publikom v Červeníku oplatíme skvelou atmosférou!
O tú sa na festivale Červeník 2010 v miestnom amfiteátri postarajú aj osvedčené domáce festivalové mená: Horkýže Slíže, Desmod, Gladiátor, Polemic, Arzén, Konflikt, JB Project,  ktoré doplnia aj spomínaní hostia v podobe bratov Muchovcov z Terchovej, ale aj maďarská rocková skupina Rómeó Vérzik.
Dvojdňové permanentky za festivalovo prijateľné ceny na
www.ticketportal.sk a viac informácií na www.festivalcervenik.sk .

Top