MDPOH - program divadla na september 2010

Maco Maťo hľadá hniezdo
Dátum konania: 12.9.2010 o 15.00 h 
Divadlo J. Palárika Trnava
Réžia:  Arkadiusz Klucznik
Hrajú: Tomáš Mosný, Martin Križan, Judit Lax, Petra Blesáková, Miroslav Beňuš, Barbora Baszová,  Stanislav Staško
Trochu tajomný názov rozprávky, však? Príbeh o Macovi Maťovi je rozprávka o tom, ako to chodí v prírode a v živote. Načo by medveďovi bolo hniezdo? Hádam z neho chce ukradnúť vajíčko? Medvede sa predsa neživia ani mäsom ani vajíčkami... Maco Maťo je malý medvedík, no túto základnú vec už vie. On chce to vajíčko vysedieť, pretože sa mu ho uľútostilo, aj keď je to vajíčko kukučky. Ako to dopadne, uvidíte u nás v divadle.

Jako Thelma a Louise
Dátum konania:
14.9.2010 o 19.00 h
Divadlo Bolka Polívky a Divadelní spolek Frída
Réžia: Jakub Nvota
Hrajú: Bára Munzarová, Marika Procházková, Martin Trnavský, Radim Novák a Václav Trnavský

Dve ženy prechádzajú na svojej ceste autom mužským svetom. Prežívajú pri tom všetky zážitky a emócie, ktoré im táto cesta poskytuje - priateľstvo, krásu, poníženie, strach, lásku, túžby, smrť, slobodu a vášeň…..Thelma a Louise utekajú na malý výlet, aby sa aspoň na chvíľu uvoľnili zo svojho stereotypného života. Z malého výletu sa stáva skutočné putovanie, ktoré ich navždy zmení a spojí. ,,Jako Thelma a Louise“ je príbehom všetkých žien.

La Putyka / Vstupenky
Dátum konania: 21.9.2010 o 20.00 h + 22.9.2010 o 19.00 h

Cirque La Putyka, Praha
Réžia: Rostislav Novák a kolektív
Hrajú: Jiří Kohout, Petr Horníček, Jiří Weissmann, Lenka Vágnerová, Pavel Mašek, Petr Dejl, Tereza Toběrná, Zbyněk Šporc, Rostislav Novák, Anna Schmidtmajerová a Vojtěch Fülep
Originálne predstavenie sa stalo českou inscenáciou roku 2009 a získalo okrem toho množstvo ďalších ocenení!  „La Putyka je hospodský nový cirkus," približuje svoj nový projekt Rostislav Novák, popredný český herec, performer, akrobat a bábkar.
Inscenácia inšpirovaná francúzskym novým cirkusom však vychádza z českých reálií „hospodského“ života.

Divadlo nie je zívadlo, alebo Hevi Foter prichádza / Vstupenky
Dátum konania:
26.9.2010 o 15.00 h
Mestské divadlo P. O. Hviezdoslava pripravilo svoj prvý vlastný projekt - divadelné predstavenie pre deti, v ktorom sa však výborne zabavia aj dospelí! Hostiteľom je obľúbený spisovateľ, výtvarník a hudobník Daniel Hevier zvaný Hevi, ktorému bude patriť nielen javisko Mestského divadla, ale aj hľadisko a všetky priestory tejto scény. Daniel Hevier je jediným účinkujúcim v tomto predstavení, zvládne však úlohu celého divadelného súboru! Nielenže hrá divadlo, ale aj spieva, maľuje, tancuje a vymýšľa na želanie rozprávky prítomným deťom.

JAKUB A JEHO PÁN/ Vstupenky
Dátum konania:
26.9.2010 o 19.00 h
Divadlo bez Zábradlí
Réžia: Ivan Rajmont
Hrajú: Jiří Bartoška, Karel Heřmánek, Veronika Freimanová, Zdeněk Žák, Josef Carda, Dana Morávková, Petr Pospíchal, Kateřina Janečková, Martin Kubačák

Najslávnejší český Jakub a jeho pán - Jiří Bartoška a Karel Heřmánek vzdávajú opäť, po viac ako 30 rokoch hold Denisovi Diderotovi, nemenej slávnemu Milanovi Kunderovi, ale hlavne divadlu, ktoré má šarm a vtip! Hravá, vtipná, múdra i satirická variácia na Diderotov román Jakub Fatalista, je príbehom o priateľstve, láske, zrade, a tiež o ceste.

Budú hrať - SĽUK
Dátum konania: 30.9.2010 o 19.00 h
Réžia: Stanislav Marišler
Hudobné spracovanie: Štefan Molota
Choreografia: Stanislav Marišler, Martin Urban

Komorný scénický program, ktorého základ tvorí ľudová hudba a spev, reprezentuje tradičnú slovenskú ľudovú hudobno-tanečnú kultúru a prostredníctvom citlivého autorského spracovateľského prístupu vyzdvihuje jej vysokú umelecko-obsahovú a estetickú hodnotu. Forma programu predstavuje pevnú dramaturgickú výstavbu vyskladanú zo samostatných hudobných a hudobno-tanečných čísiel z desiatich oblastí Slovenska. Dôraz je kladený na charakterovú rozmanitosť a žánrovo-štýlové špecifiká.

www.mestskedivadlo.sk
Vstupenky na predstavenia v MDPOH
Top