Grape Festival

Na Grape Festivale vystúpia Röyksopp, The Subways, Parov Stelar Band Live, či Robots in Disguise.

BRATISLAVA- Nórske duo Torbjørn Brundtland a Svein Berge skryté pod názvom Röyksopp sa v lete prvýkrát predstaví svojim fanúšikom na Slovensku. Stane sa tak na novom hudobnom festivale Grape Festival, ktorý sa uskutoční 13.-14. augusta na Letisku Piešťany. Röyksopp patria do absolútnej špičky elektronickej scény, ich skladby sa dajú zaradiť do škatuľky tanečnej, synthy-popovej a experimentálnej hudby, skladba What Else Is There, sa zapísala do povedomia širokej verejnosti u nás aj vďaka reklamnému spotu istého mobilného operátora.
Ďalšou hviezdou je trojica The Subways, ktorá patrí v posledných rokoch medzi najlepšie live kapely nášho kontinentu, ich koncerty sú nabité neuveriteľnou energiou, ktorá nenechá nikoho ani na sekundu chladným. Billy Lunn, Charlotte Cooper a Josh Morgan fungujú spolu od roku 2003, nahrali dva radové albumy (Young For Eternity /2005/ a All or Nothing /2008/) a singel Rock & Roll Queen sa zaradil medzi svetové hity vďaka kultovému filmu RocknRolla, na stránke Myspace si ho vypočulo bezmála 3 milión fanúšikov.      
Line up tohto dvojdňového festivalu sa bude skladať najmä zo slovenských a českých ne-mainstreamových kapiel, doplnený o zahraničné skupiny svetového formátu. „Chceme vytvoriť príjemný a hlavne kvalitný hudobný festival, kde by sa každý cítil dobre. A toto všetko obohatiť  zahraničnými hosťami, čo sa nám myslím podarilo v rámci našich možností aj naplniť“, hovorí jeden z organizátorov Ján Trstenský. Festival bude pripravený aj po technickej a sociálnej stránke, „Cieľom je všetko urobiť na úrovni vyspelých európskych festivalov, budeme sa snažiť priniesť ľudom čo najväčší komfort, aby po víkende odchádzali spokojní, oddýchnutí a kultúrne vyžití“ dodáva ďalší z organizátorov Juraj Podmanický.
Program sa ešte doplnil o elektro-jazzovú hviezdu Parov Stelar Band Live z Rakúska a britské duo Robots In Disguise, poznáme už aj doteraz potvrdené mená z českej a slovenskej scény ako napr. Tata Bojs (CZ), Midi Lidi (CZ), Skyline (CZ), Bez Ladu A Skladu, Loonaloop (AUS), Para, Puding Pani Elvisovej, Diego, Swan Bride, Billy Barman, The Uniques, Vec, Hafner, Noisecut...
Viac info na stránke
www.grapefestival.sk.

Vstupenky/Tickets na podujatie Grape Festival.

Top