THE COUNT BASIE ORCHESTRA

The Count Basie Orchestra
  
 

SLOVENSKÝ ROZHLAS & DOUBLE HEAD PRODUCTIONS UVÁDZAJÚ


Legendárny a svetoznámy
Count Basie Orchestra dir. Dennis Mackrel
So špeciálnym hosťom – speváčkou Carmen Bradford  

Dátum/Date: 4. novembra 2010 o 20:00hod.
Miesto/Place: Slovenský rozhlas – Velké štúdio


http://www.youtube.com/watch?v=-0v0RJqpu0g

THE COUNT BASIE ORCHESTRA patrí medzi najstaršie, najznámejšie a nemnohé svetové big bandy, ktoré doposiaľ aktívne koncertujú. Nespočet ocenení (medzi nimi 17 cien Grammy) a milióny hudobných fanúšikov oceňujú vynikajúce nahrávky a skvelé hudobné majstrovstvo tohoto súboru. Je ťažké uveriť, že orchester založený Count Basiem v roku 1936, je v plnej sile stále na scéne. Za dlhé roky sa v súbore vystriedalo mnoho muzikantov, ale dodnes sú v orchestry členovia čo ešte zažili  zakladateľa Count Basieho, menovite trombónista Clarence Banks, saxofonista John Williams a kontrabasista James Leary. Ich neopakovateľný a jedinečný zvuk, kombinujúci kansaský mestský blues so swingom formou a rytmom vlastným len tomuto orchestru sú jedinečným  poznávacím znakom známym ako “Basie Sound” , je to jednoducho ako dobre namazaná a rozbehnutá lokomotíva!
THE COUNT BASIE ORCHESTRA aj v súčastnosti tvorí devätnásť hudobníkov (vrátane speváka) zachovávajúcich tradíciu tejto “American Institution” prostredníctvom kompozícií pôvodného reper-toáru v kombinácii s novšími skladbami. Orchester v poslednej dobe nahráva s Jamie Cullumom a Tony Bennettom a zaznamenal zaslúžený úspech aj so svojim najnnovším albumom “Ray sings, Basie swings” z roku 2007.
Tohtoročný dvanásty September priniesol veľkú zmenu, keď dlhoročný líder a člen orchestra Bill Hughes odišiel na odpočinok a zveril vedenie orchestra do rúk Dennisovi  Mackrelovi.
 

Vstupenky/Tickets na podujatie The Count Basie Orchestra.

Top