Kosa z nosa

Bratislavská legenda ožíva, Kosa z nosa zahrá v MMC

Prvý veľký koncert kultovej bratislavskej formácie Kosa z nosa, podporený troma  predskokanmi, zažije už tento víkend bratislavský Majestic Music Club (MMC). Skupina, ktorá koncertuje nepravidelne už od roku 1987 a k svojím punkovým koreòom pridala postupne folkové pesničkárstvo a najnovšie už napríklad i hiphopové vsuvky v spolupráci s rapperom Benem, je podľa kritikov na slovenskej scéne raritou: Napriek tomu, že jej skladby ako Rozdiel, Hryzni či Rieka si nôtia priaznivci alternatívneho rocku už od začiatku 90. rokov, skupina ešte nemá na konte album. To by sa malo zmeniť, skupina chystá v dohľadnej dobe svoju prvú platňu a ich sobotňajší bratislavský koncert bude jej predzvesťou.

Podujatie v MMC, ktoré svojím zložením mnohým navodí atmosféru legendárneho klubu na Kominárskej či pôvodného, ešte "veľkého" U-clubu, odštartuje trnavská skupina Blue Sundown. Pre priaznivcov kapely, ktorá kombinuje pesničkársky folk-rock so ženským spevom a husľami, pôjde tiež o takmer raritnú možnosť vidieť ich na bratislavskom pódiu.

Na "prvom veľkom koncerte" Kosy z nosa nesmie chýbať ani kapela Med, hrajúca už od roku 1998 najmä po boku spriatelených Živých kvetov, s ktorými roky zdieľala aj spoločnú domovskú scénu - divadlo Stoka. Pesničky Medu ako Nina, More, a hlavne ich "zásadný" hit O dobrom si získavajú čoraz viac priaznivcov na komunitných portáloch a podľa usporiadateľov sobotňajšej akcie je len otázkou času, kedy zatrasú aj slovenským éterom.

Žánrovú pestrosť koncertu podporí Marián Geišberg, ktorý sa popri herectvu venuje aj folkovému pesničkárstvu a podľa znalcov tejto scény predstavuje ako jeden z mála slovenský ekvivalent pestrej českej folkovej scény, ktorý pod Tatrami inak zúfalo chýba. Organizátori koncertu prirovnávajú jeho tvorbu k českému bardovi Karlovi Krylovi, ktorého pripomína najmä sugestívnymi textami a priamočiarosťou ich interpretácie.

Vstupenky/tickets na koncert Kosa z nosa

Top