MDPOH - program NOVEMBER

Miesto konania:  Divadlo P.O. Hviezdoslava, Bratislava

LASTOVIČIE ROZPRÁVKY, Stanislav Štepka
7.11.2010 o 15.00 h

Radošínske naivné divadlo
Réžia: Kamil Žiška
Hrajú: Kristína Farkašová,  Daniel Fischer,  Maruška Nedomová / Lujza Schrameková, Andrea Martvoňová, Mojmír Caban, Richard Felix
Uprostred vydareného leta sa spriatelili lastovičky s deťmi a s babkou a  vydali sa spolu na dobrodružný výlet, na ktorom zažili veľa veselých príhod. Deti sa v Mestskom divadle s lastovičkami nielen zahrajú, ale si aj zaspievajú a budú sa učiť snívať, vymýšľať, spievať, tancovať a objavovať krásne malé detské svety.

BOSÉ NOHY V PARKU, Neil Simon
12.11.2010 o  19.00 h
22.11.2010 o  19.00 h
Réžia: Jozef Krasula
Hrajú: Lucia Rózsa Hurajová, Marek Majeský, Marta Sládečková, Štefan Kožka a Pavol Šajmovič
Predstavenie realizované v spolupráci s OZ  AEON.

Hra Neila Simona patrí k nadčasovým a večne aktuálnym textom o čerstvých novomanželoch, ktorí si ešte len zvykajú na pravidlá a zákony spolužitia. Skvelá komédia o manželstve, medových týždňoch, ale aj  o tom, čo sa deje, keď vám do bytu začne padať sneh, či vaša matka znovu zahorí láskou, sa dočkala aj úspešného filmového spracovania s Jane Fondovou a Robertom Redfordom v hlavných úlohách.
Mladomanželia v skromnom byte spoznávajú jeden druhého v krízových situáciách
a objavujú svoje dosiaľ skryté charakterové nedostatky, čo vyvoláva viacero humorných situácií, ale aj „dramatických“ chvíľ.  Bosé nohy v parku sú veľkou príležitosťou pre štvoricu hercov. Všetky postavy sú napísané plnokrvne, so zmyslom pre humor a situačnú komiku.

JAKO THELMA A LOUISE, Callie Khouri
16.11.2010 o  19.00
Divadlo Bolka Polívky a Divadelní spolek Frída
Réžia: Jakub Nvota
Hrajú: Bára Munzarová, Marika Procházková, Martin Trnavský, Radim Novák a Václav Trnavský
Strhujúci príbeh od oskarovej scenáristky Callie Khouri určite poznáte vo filmovom spracovaní Ridleyho Scotta s nezabudnuteľnou Susan Sarandon a Geenou Davis.
Dve ženy prechádzajú na svojej ceste autom mužským svetom. Prežívajú pri tom všetky zážitky a emócie, ktoré im táto cesta poskytuje - priateľstvo, krásu, poníženie, strach, lásku, túžby, smrť, slobodu a vášeň... Thelma a Louise utekajú na výlet, aby sa aspoň na chvíľu uvoľnili zo svojho stereotypného života. Z malého výletu sa stáva skutočné putovanie, ktoré ich navždy zmení a spojí. ,,Jako Thelma a Louise“ je príbehom všetkých žien

NEDEĽNÉ POPOLUDNIE PRE  DETI A ICH RODIČOV V MESTSKOM DIVADLE
21.11.2010

Program:
14.00 - Minikurz animácie s bábkou

V príjemnej a uvoľnenej atmosfére, na mäkučkých vankúšikoch a s chutným občerstvením  podávaným v priestore divadelného balkóna, budú môcť detskí diváci obdivovať a spoznať všetky druhy bábok používaných v bábkovom divadle. Pod vedením hercov si dokonca bábky vyskúšajú vodiť a zahrajú si s nimi malé predstavenie.

15.00 – PINOCCHIO, Carlo Collodi , Bábkové divadlo na Rázcestí, Banská Bystrica
Dobrodružstvá o ceste za šťastím veľkých a malých.
Réžia: Michal Náhlík a. h.
Hrajú: Viktor Sabo a. h., Jozef Šamaj, Slavomíra Fulínová a. h.
Pinocchiove dobrodružstvá napísal Carlo Collodi v roku 1881. Príhody neposlušnej drevenej bábky, ktorá sa túži stať chlapcom, zažili už za autorovho života ohromnú slávu.

16.00 - Spoznajte tajomstvá divadelného  zákulisia
Prehliadka priestorov a technických zákutí v sprievode hostesiek. 
Zahrajte sa na osvetľovačov a zvukárov, prehliadka povraziska, svetelnej a zvukovej kabíny.

Obrázky zo Slovenska, SĽUK
Tanečno-filmové predstavenie
23.11.2010 o 19.00 h
Námet, scenár, réžia: Juraj Hamar
Hudba: Stano Palúch
Choreografia: Ján Blaho, Stano Marišler
Účinkujú: tanečný súbor a  spevácka skupina SĽUK-u

Nový program SĽUKu je multimediálne scénické predstavenie, kde je „živý" tanečný prejav, predvádzaný v interaktívnom priestore digitálnej videoprojekcie. Divák sa môže ocitnúť  v audiovizuálnej scénickej ilúzii. Príbeh nemá konkrétny dej, ale je založený na relatívne samostatných scénických obrazoch, ktoré sprostredkúvajú základné ľudské hodnoty, pocity a emócie. Divák tak môže identifikovať svoj osobný vzťah k Slovensku a Slovákom, či už svoju pozornosť zameria na vzťah ku krajine, prírode, alebo tradíciám, k piesni, umeniu, histórii, ale aj k samotnému existenciálnemu okruhu, ktorý súvisí so základnými etapami ľudského bytia na zemi.

TESTOSTERÓN, Andrzej Saramonovicz
24.11.2010 o 19.00 h
Divadlo Andreja Bagara, Nitra
Réžia: Peter Mankovecký
Hrajú: Milan Ondrík, Marián Slovák, Peter Kadlečík, Martin Fratrič, Martin Nahálka, Juraj Hrčka, Ivan Vojtek

Divadelná komédia o tom, čo si muži myslia o ženách. Manifest mužskej prapodstaty. Režisér, hudobník a herec Peter Mankovecký vytvoril spolu so siedmimi hercami vynikajúcu pánsku jazdu, v ktorej tón udávajú dámske sukne. Herecký koncert plný nápaditých hereckých situácií a etúd, ktoré ani raz neskĺznu do trápnosti a dokážu si počas celej inscenácie udržať tempo a humor. Láska, sex a túžba dobyvateľov. Hľadanie odpovede, kto komu vládne. Je vôbec možné dosiahnuť harmóniu v splynutí tiel a duší našich rozdielnych pováh?

www.mestskedivadlo.sk

Vstupenky na všetky predstavenia Divadla P.O. Hviezdoslava

Top