ROCKOVÉ MRAZENIE

3.12.2010 o 19.00 h
Estrádna hala PKO Bratislava
cena v predpredaji: 7 €,  cena na mieste: 10 €, VIP na balkóne: 20 €

Putovný hudobný jednodňový festival Rockové mrazenie opäť zavíta v posledný mesiac roka do jedného zo slovenských miest. Tento rok zažije ´´rockové mrazenie´´ estrádna hala bratislavského PKO.
Na už 7.ročníku festivalu zahrajú slovenské skupiny Tublatanka a Bank Of  Joe, český Xindl X, ale aj najznámejšia  revivalová skupina KISS Forever Band z Maďarska a nadupaný český Walda Gang.

Fanúšikom skupiny KISS určite netreba predstavovať skupinu, ktorá sa už jubilejných 15 rokov živí coververziami svojich idolov pod názvom KISS FOREVER BAND. A nielen to, postupom času k skladbám pridali aj dokonalú kópiu vizáže, takže napr. podľa fotografií dnes len fajnšmekri rozoznajú kópiu od originálu.

Dušan Drobný organizátor festivalu: ´´Ide o jeden z najvydarenejších revivalových bandov aké poznám. Dokonalá kópia make-upu, kostýmov a snaha o čo najvernejšiu pódiovú show, čo dokazuje aj ich celoročná vyťaženosť a každoročné veľké jesenné turné v Nemecku. Maďarskí KISS Forever Band ponúknu v PKO určite nezabudnuteľnú show plnú najväčších hitov svojho vzoru.´´

Aj ďalší účinkujúci na festivale Rockové mrazenie je vydarenou kópiou originálu. Česká skupina Walda Gang sa živí recesiou a country-rockovými úpravami najväčších hitov nesmrteľného Waldemara Matušku. V ich jedinečnom crazy podaní zaznejú hitovky Eldorádo, Jó třešně zrály, Písnička pro Zuzanu, Orchestrion, alebo Slavíci z Madridu.
Slovenské farby bude na festivale hájiť originálny Maťo Ďurinda a skupina Tublatanka, ktorí sa po dlhšej pauze predstavia na koncerte v Bratislave, ale aj skupina Bank of Joe, ktorej mottom je zabávať ľudí rockovou hudbou – nič viac a nič menej...

´´Osobitne by som dal do pozornosti pána menom Ondřej Ládek známejšieho už aj na Slovensku pod svojim pseudonymom Xindl X. Je to pesničkár, ktorý experimentuje s hip-hopovým frázovaním namiešaným s folkom, jazzom a blues. V Čechách je to už pojem – verím, že jeho vtipné texty nájdu odozvu aj u nášho publika´´ pozýva Dušan Drobný na ďalšieho z účinkujúcich.

Festival Rockové mrazenie, ktorý už hosťoval v Banskej Bystrici, Moravanoch nad Váhom, Žiline, Púchove, Prešove, Šali a na ktorého pódiu sa už vystriedali také skupiny ako Nazareth, Waltari, Bionic Angel, The Exploited, The Sweet, Olympic má už tradične aj charitatívny rozmer a tak tomu bude aj tento rok. Časť z výťažku zo vstupného poputuje pre nevidiace a slabozraké deti zo Spojenej školy internátnej v Levoči.

Tí, ktorí zavítajú na festival medzi prvými sa môžu tešiť aj na tradičnú ochutnávku rôznych pochutín vrátane predvianočného prípitku zadarmo...
Viac informácií na stránke
www.rockovemrazenie.sk
Top