UPRISING WINTER EDITION

UPRISING WINTER EDITION - 4.DECEMBER 2010

Najväčší bratislavský festival a jeden z najobľúbenejších festivalov na Slovensku - Uprising Reggae Festival - sa dočkal aj svojej zimnej edície. Organizátori tohto čoraz populárnejšieho podujatia pozvali najúspešnejšie a najžiadanejšie kapely z predchádzajúcich ročníkov festivalu. Uprising Winter Edition sa bude konať 4.decembra 2010 v bratislavskom klube MMC (bývalý Babylon, YMCA), a vystúpi reggae legenda Macka B so svojou Roots Ragga Band, a francúzsko-nemecká úderka Irie Révoltés. Okrem spomínaných interpretov vystúpi aj domáci soundsystém Jah Division Sound Gang a z Čiech príde Jahmusic Lightaz. Zimná edícia festivalu sa bude súčasne konať aj v klube HOPKIRK, ktorý sa nachádza nad MMC klubom.

Irie Révoltés je nadupaná európska reggae skupina, ktorá svojou strhujúcou show dostáva do varu fanúšikov na celom kontinente. Na prvej zimnej edícii festivalu Uprising bude finišovať svoje turné k aktuálnemu albumu „Mouvement Mondial“. Irie Révoltés hrá energický mix dancehallu, reggae, hiphopu a soulu, okorenený štipkou ska.

Žijúca legenda Macka B je britský spevák, ktorý brázdi kluby a festivaly už tridsať rokov. Stále je považovaný za najlepšieho toastera Veľkej Británie, ale veľký rešpekt si užíva aj na Jamajke, a vďaka tomu na celom svete. Macka B je pravý rastafarián a vegán. Hudobne sa plaví vo vodách dub reggae a dancehallu, a prevažnú väčšinu jeho albumov produkoval a vydal Mad Professor na svojom labeli Ariwa. Na Slovensku hral Macka B už na festivaloch Hodokvas a Uprising, možno práve kôli týmto dnes už legendárnym vystúpeniam je u nás veľmi populárny.

Vstupenky na UPRISING WINTER EDITION sú v predpredaji za 17 € v sieti Ticketportal

Top