Laibach

Laibach oslávi 30. narodeniny aj  v Bratislave!
Tento rok si pripomíname 30. výročie založenia kapely Laibach, pochádzajúcej zo slovinského mestečka Trbovlje.
Laibach sa nikdy nepokúšali byť obyčajnou rockovou skupinou. Boli im nasadené mnohé fyzické, duševné, ale aj ideologické prekážky, no napriek tomu by sa dali prirovnať ku komiksovým superhrdinom, pretože sa zdalo, že sú všade tam, kde je nespravodlivosť a vždy sa snažia zachrániť deň.
Prvý album z roku 1985 niesol len logo kapely ktorá ešte v tom istom roku debutovala v Hamburgu albumom Rekapitulacija 1980-1984. O rok neskôr sa v Anglicku uviedli nahrávkou Nova Akropoly. Skutočný prelom znamenala albumu Opus dei pod hlavičkou vydavateľstva Mute a Sympathy For The Devil, s ktorou sa Laibach rozbehli na rozsiahle turné po Európe a Spojených štátoch.
Nálepka kontroverznej skupiny, skvelé cover verzie hitov napríklad od Opus, Queen, Beatles alebo Rolling Stones, svojrázna industriálna hudba, pódiová show, odvážne multimediálne projekty... to všetko spôsobilo, že si svet Laibach zamiloval a Laibach miluje do dnešných dní. Kapelu ktorá si trúfne na industriálnu úpravu Bacha, Wagnera či štátnych hymien svetových veľmocí určite nikde nenájdete.
Pri príležitosti 30. výročia ich existencie sa rozhodli vydať špeciálnu edíciu albumu na CD a aj vo vinyl verzii a pripravili si niekoľko veľmi zvláštnych show v Európe. Názov turné Laibach Revisited odkazuje na vydanie nového rovnomenného dvojalbumu - Remaster prvého albumu Laibach doplneného o bonusové nahrávky + výber skladieb z rokov 1980-1986 v nových aranžmánoch. 
Jednu zo svojich špeciálnych show predvedú aj v bratislavskom Majestic Music Club-e 7.12.2010.

www.laibach.nsk.si
www.majestic.sk
www.openrock.sk

VSTUPENKY/TICKETS na podujatie Laibach

Top