MDPOH - PROGRAM február

Miesto konania/Place of event: Mestské divadlo P.O.Hviezdoslava, Bratislava

Snehová kráľovná, Hans Christian Andersen-bkis
Dátum konania/Date: 6.2.2011 o 15.00 h
Vstupné/Price:  3,- € , voľné sedenie

Staré divadlo Karola Spišáka, Nitra
Réžia : Ondrej Spišák
Hrajú: Danica Hudáková, Agáta Solčianska, Milan Vojtela, Ján Hrmo
Príbeh o priateľstve, ktoré rozpustí aj srdce z ľadu.  V predstavení uvidíte hneď sedem prekrásnych príbehov, ktoré zažije dievčina Gerda  na ceste za priateľom Kayom. Príbeh o magickom zrkadle a jeho črepinách, o pani, ktorá mala záhradu a vedela čarovať, o princovi, ktorý sa mimoriadne ponášal na Kaya, o veľmi múdrej princeznej, o lúpežníckom dievčatku a jeho holuboch a sobovi, o vševedúcej Fínke  a o tom, ako to nakoniec dopadlo v paláci neľútostnej Snehovej kráľovnej.
Pre deti od 5 rokov.

Bosé nohy v parku, Neil Simon
Dátum konania/Date:
7.2.2011 o 19.00 h
14.2.2011 o 19.00 h - Valentín v MDPOH
Vstupné/Price:  9 €, 7 €

Predstavenie realizované v spolupráci s OZ  AEON.
Réžia: Jozef Krasula
Hrajú: Lucia Rózsa Hurajová, Marek Majeský, Marta Sládečková, Štefan Kožka a Pavol Šajmovič
Skvelá komédia o manželstve, medových týždňoch, ale aj  o tom, čo sa deje, keď vám do bytu začne padať sneh, či vaša matka znovu zahorí láskou.
Hra Neila Simona patrí k textom, ktoré si aj mnoho rokov po svojom vzniku zachovávajú sviežosť a aktuálnosť. V centre záujmu hry, ktorá sa dočkala aj úspešného filmového spracovania s Jane Fondovou a Robertom Redfordom v hlavných úlohách, je mladá dvojica čerstvých novomanželov, ktorí si ešte len zvykajú na pravidlá a zákony spolužitia. Začiatok ich manželstva je navyše poznačený sťahovaním sa do nového bytu, ktorý ani zďaleka nespĺňa štandard, na ktorý sú obaja zvyknutí z predošlého života. Tento stav, keď jeden druhého spoznávajú v krízových situáciách a keď sa objavujú aj dosiaľ skryté charakterové nedostatky, vyvoláva viacero humorných situácií, ale aj „dramatických“ chvíľ. Bosé nohy v parku sú veľkou príležitosťou pre štvoricu hercov. Všetky postavy sú napísané plnokrvne so zmyslom pre humor a situačnú komiku.

Mam`zelle Nitouche, Florimond Hervé
Dátum konania/Date:
15.2.2011 o 19.00 h
16.2.2011 o 19.00 h
Vstupné/Price:  14 €, 12 €

Divadlo Semafor , Praha
Réžia: Jiří Suchý
Hrajú: Vanda Hauserová, Michal Stejskal, Jitka Molavcová, Jiří Suchý, Olina Patková, Václav Kopta, Jiří Štědroň, Veronika Kubařová, Lucie Černíková
Legendárne pražské divadlo prichádza opäť na dosky MDPOH s  kultovou operetou z 19. storočia, ktorú však posunulo do „jazzových“ dvadsiatych rokov 20. storočia. Namiesto operetných melódií sa tak predstavením nesie podmanivý jazz a rebelského ducha dopĺňajú odvážne  kostýmy nechávajúce vyniknúť ženské krivky.
Čakajú Vás skvelé herecké výkony, medzi ktorými exceluje najmä Jitka Molavcová v úlohe matky predstavenej a Jiří Suchý, major a brat matky predstavenej. Živá kapela v pozadí a naozaj vydarené melódie vytvárajú ilúziu skutočného jazzového klubu.

Jako Thelma a Louise , Jakub Nvota
Dátum konania/Date: 18.2.2011 o 19.00 h
Vstupné/Price:  10 €, 8 €

Divadlo Bolka Polívky a Divadelní spolek Frída
Réžia: Jakub Nvota
Hrajú: Bára Munzarová, Marika Procházková, Martin Trnavský, Radim Novák a Václav Trnavský
Strhujúci príbeh od oscarovej scenáristky Callie Khouri určite poznáte vo filmovom spracovaní Ridleyho Scotta s nezabudnuteľnou Susan Sarandon a Geenou Davis.
Dve ženy prechádzajú na svojej ceste autom mužským svetom. Prežívajú pri tom všetky zážitky a emócie, ktoré im táto cesta poskytuje - priateľstvo, krásu, poníženie, strach, lásku, túžby, smrť, slobodu a vášeň…..Thelma a Louise utekajú na malý výlet, aby sa aspoň na chvíľu uvoľnili zo svojho stereotypného života. Z malého výletu sa stáva skutočné putovanie, ktoré ich navždy zmení a spojí. ,,Jako Thelma a Louise“ je príbehom všetkých žien.

Goldbergovské variácie, George Tabori
Dátum konania/Date: 19.2.2011 o 19.00 h
Vstupné/Price:  10 €, 8 €

Réžia: Peter Mankovecký
Hrajú: Martin Huba, Lukáš Latinák, Marián Miezga, Róbert Jakab, Juraj Kemka, Darina Abrahámová, Jana Oľhová, Dominika Kavaschová
„Crazy“ tragikomédia plná irónie, mrazivo čierneho humoru a grotesky ponúka s nadhľadom pohľad na stvorenie sveta ako (s)tvorenie divadelnej inscenácie. Režisér Boh a herci ľudia. Inteligentný dialóg o zmysle života a divadla. Oboje môže byť vo výsledku rovnako (ne)dokonalé. J. S. Bach aj punkrock. V Goldbergovských variáciách sa tak pred divákmi odohráva šialený a sarkastický dialóg , ktorý  napadá stereotypy, sebaľútosť  a dogmy a dáva ich do kontrastu s obyčajnými ľudskými osudmi.

Aktuálne informácie/News nájdete na stránke organizátora: www.mestskedivadlo.sk
Ticketportal nezodpovedá za zmenu v hereckom obsadení. Zmena programu vyhradená.
Vstupenky na divadelné predstavenia MDPOH

Top