IDA KELAROVÁ

Ida Kelarová  po viac ako roku koncertuje opäť na Slovensku , tento krát na Novej scéne v Bratislave!

IDA KELAROVÁ   a  JAZZ   FAMELIJA - táto  hudobná formácia sa vyznačuje spájaním rómskych a jazzových prvkov , prepájaním rómskych harmónií  a latinsko-amerických  rytmov  so zvukom jazzovej kapely.
Ida Kelarová pracuje s najlepšími českými a slovenskými hudobníkmi, v ktorých sa spájajú najlepšie tradície rómskeho muzikantstva a novátorstvo mladých jazzmanov.
Jednotliví muzikanti dostávajú v kapele  veľa priestoru, takže  si ich hru nabitú energiou a emóciami môžeme vypočuť  i vo viacerých sólach . Okrem osvedčených skladieb z minulých albumov a ľudových rómskych piesní  tvoria repertoár aj nové skladby. Autorom nových skladieb je tradične  spevák, gitarista a kapelník  Desiderius  Duža .  Ondrej Krajňák, Tomáš Baroš, Marián Ševčík, Roman Jánoška, Yonatan Bar Rashi a Desiderius Duža , toľko výrazných muzikantských osobností však musí niekto držať pokope.  Ida Kelarová vás ani na chvíľku nenechá na pochybách, kto je  hlavou tejto formácie. Svojou intuíciou a citom vedie kapelu  od pomalých a smutných skladieb až po záverečné čardáše. Jej schopnosť otvoriť svoje srdce a vložiť všetky  emócie do hlasu je povestná . Táto hudba a emócie oslovia aj toho kto nerozumie textom .
Koncert sa uskutoční  18. apríla  2011 o 19-tej hodine  v Divadle Nová scéna v Bratislave.

Vstupenky čoskoro v predaji.

Top