Pressburger Klezmer Band

Preßburger Klezmer Band

&

MERLIN SHEPHERD (UK)


TOP klezmer clarinet


Kultúrne zariadenia Petržalky v spolupráci so Slovak Klezmer Association pozývajú na výnimočný medzinárodný večer židovskej hudby a tancov! Hosťom pravidelného koncertu skupiny Preßburger Klezmer Band v Klube Za Zrkadlom bude tentoraz klezmerová legenda z Veľkej Británie, medzinárodne uznávaný klarinetista Merlin Shepherd. Koncert s legendou sa uskutoční 9. apríla 2011 o 20:00 hod. v petržalskom Klube Za Zrkadlom.

Merlin je jedným z vedúcich svetových hráčov hry na klarinet v štýle klezmer, pôvodne ľudovej hudby východoeurópskych Židov. Vedie klezmerové workshopy na najvýznamnejších festivaloch ako KlezKamp v štáte New York, KlezFest v Londýne, KlezFest v St. Petersburgu, KlezFest v Kyjeve a KlezKanada v Quebecu. Okrem mnohých vlastných zoskupení pravidelne vystupuje v skupinách zostavených ďalšími klezmerovými legendami, ako napr. Frank London’s Klezmer Brass Allstars, Budowitz, Burning Bush, projekt Aarona Alexandra Midrash Mish Mosh a iné.

www.merlinshepherd.co.uk

Jedinečné bratislavské hudobné zoskupenie Preßburger Klezmer Band si od svojho založenia v roku 1995 získalo množstvo priaznivcov. Táto prvá slovenská formácia, inšpirujúca sa emotívnou a tanečnou hudbou zo strednej a východnej Európy známou ako klezmer, je zároveň najlepšie hodnotenou skupinou svojho zamerania na území bývalého Československa. Jej energický hudobný „kokteil“ je podmanivo namiešaný zo židovskej, z balkánskej a orientálnej hudby, ako aj zo slovenského a cigánskeho folklóru – to všetko s originálnou esenciou súčasných moderných štýlov, ako jazz, rock, reggae a latino. Preßburger Klezmer Band patrí medzi popredných predstaviteľov európskej scény world music.

www.klezmer.sk

VSTUPENKY/TICKETS na podujatie Pressburger Klezmer Band

Top