LODENICA 2011

Country festival LODENICA 2011 zverejňuje prvé mená.

Posledný augustový víkend bude v piešťanskom autocampe Lodenica patriť už tradične hudobnému festivalu LODENICA. Nadšencov folku, country a trampskej hudby privíta v dňoch 26. a 27. augusta už po 13-ty krát! Známe sú už prvé mená, medzi ktorými nechýbajú ani stálice tohto žánru ako Jan a František Nedvědi, Lenka Filipová, či Čechomor.

Festival LODENICA začína prípravy na ročník 2011 už pod novým vedením, ktorým je piešťanská agentúra DUNA. Majiteľ agentúry Dušan Drobný: „Poznám tento festival, som jeho pravidelným účastníkom, takže poznám jeho potenciál a myslím, že máme na čom stavať. Budeme sa snažiť, aby sme nielen udržali výborný štandard festivalu, ale ho ešte aj vylepšili. Čo sa týka dramaturgie – všetko ostáva v zabehnutých koľajach o čom svedčia aj prvé mená, ktoré zverejňujeme...“

Tými sú legendy žánrov folk, country, či trampskej hudby súrodenecká skupina Jan a František Nedvědi, ale aj prvá dáma českej gitary Lenka Filipová, pre ktorú to bude už štvrtá účasť na Lodenici.
Tento rok sa môžu fanúšikovia tešiť aj na vystúpenie vizovickej legendy Fleret, či pravidelných účastníkov v podobe skupiny Čechomor.
Domáce farby bude hájiť piešťanská skupina spievajúca trnavským dialektom Slniečko alebo Punto & rybacé hlavy a minuloročný víťaz prestížnej ceny Michala Tučného, skupina Neznámi zo Šterús pri Piešťanoch.

Okrem samotných koncertov a jedinečnej-neopakovateľnej atmosféry jedného z najväčších festivalov tohto žánru v Európe je naplánovaný aj bohatý sprievodný program pre malých aj veľkých na brehu jazera Sĺňava v prekrásnom prírodnom amfiteátri.

13. ročník festivalu LODENICA ponúka v predpredajido konca mája limitovaný počet dvojdňových permanentiek za špeciálnu cenu 15€ a jednodňové vstupenky za 10€

Vstupenky na podujatie LODENICA 2011

Top