Cirkul´art

Festivalu nového cirkusu Cirkul´art  2011 sa uskutoční vo francúzskej barokovej záhrade v centre hlavného mesta. Cieľom projektu je založenie medzinárodného projektu nového cirkusu na Slovensku a pripojenie Bratislavy k svetovým metropolám ako Paríž , Tokio, Monte Carlo, Miláno, Praha či Amsterdam.

Nový cirkus - Nouveau cirque patrí k najmladším žánrom javiskového umenia. Vznikol v 70. rokoch ako potreba nezávislého divadla hľadať nové formy vychádzajúce zo zabudnutých rituálov, činoherných tradícií, cirkusových schopností a pouličného umenia.

Cirkul´art je moderným fenoménom reflektujúcim súčasné výrazové prostriedky a jeho estetickými hodnotami naprieč spektrom umení sa stávajú emócie, absurdnosť, poetika, nadhľad, túžby, sny, humor, sebairónia,   provokácia ale i romantická rozprávkovosť deja.

Festival nového cirkusu so zastúpením umelcov z 15 krajín môžete zažiť od 19. do 22. mája v Medickej záhrade.

Zakúpením vstupenky na konkrétne predstavenie do ŠAPITÓ získavate zároveň celodenný  vstup do areálu záhrady v deň Vami kúpeného predstavenia. Celodenný vstup obsahuje hudobné, divadelné a  pouličné produkcie nového cirkusu okrem platených produkcií v Šapitó.  info: www.cirkulart.sk

Celodenný vstup do areálu záhrady (bez platených predstavení v Šapitó)  je možné zakúpiť aj samostatne, ale iba na mieste konania Festivalu Cirkul´art  v Medickej záhrade. 

Vstup do areálu Medickej záhrady vo štvrtok 19.5.2011 / piatok 20.5.2011 je bezplatný.

Vstupenky/tickets na Cirkul´art

 

 

Top