TERCHOVSKÝ BUDZOGÁŇ

TERCHOVSKÝ BUDZOGÁŇ má ďalšiu hviezdu!
Nemeckých metalistov z kapely HELLOWEEN.

Jubilejný piaty ročník TERCHOVSKÉHO BUDZOGÁŇA 12. – 14.8.2011 má už takmer kompletný zoznam umelcov a kapiel. Najnovšie pribudla svetovo známa kapela Helloween, ktorá patrí k priekopníkom melodického metalu. Vystúpenie populárnych Nemcov bude vyvrcholením druhého hracieho dňa festivalu.

Z roka na rok silnejšiu tradíciu prináša pod kopce Malej Fatry jeden z najrockovejších hudobných festivalov na Slovensku a jediný svojho druhu v Žilinskom kraji. Rok 2009 priniesol rekord v návštevnosti keď bránami festivalu prešlo viac ako 20 000 ľudí. V roku 2010 aj vďaka bonusovému tretiemu dňu nebolo ľudí menej! „Piaty rok existencie si chceme návštevníkov a verných fanúšikov skutočne uctiť a tak do Terchovej mieri to najrockovejšie čo doma máme. V roku 2011 sa vraciame k osvedčenému modelu zahraničnej rockovej megastar a tak po Sunrise Avenue a Offspringu si premiéru v malebnej Terchovej odbije aj Helloween“, hovorí organizátor Miroslav Tomaškovič z agentúry BACKGROUND.                    

HELLOWEEN najväčšiu slávu zažili na prelome 80. - 90. rokov, kedy žali úspechy dokonca aj v Amerike, boli hviezdami festivalov ako Monsters of Rock a ako metalistom im bola dopriata nevídaná rotácia na hudobnej stanici MTV so singlom “I Want Out“.  Fanúšikovia dobrej metalovej hudby urcite nezabudnú ani na také hitovky ako „Heavy Metal (is the law)“ alebo “Dr. Stein“. Kapela sa v 90.rokoch hudobne dosť hľadala, experimentovala a bola niekoľko krát na hranici rozpadu, no posledné roky je to už opäť starý dobrý Helloween s našlapanými koncertami.

Podobne ako HELLOWEEN aj niekoľkí slovenskí „headlineri“ zažijú na TERCHOVSKOM BUDZOGÁNI premiéru TUBLATANKA, MANTICORA, INÉ KAFE, CITRON, iní sa po prestávke s nadšením vrátia KABÁT, HORKÝŽE SLÍŽE. Ani tento rok nebude chýbať tzv. „FESTIVALOVÝ BONUS“ v podobe tretieho hracieho dňa. V porovnaní s minulým rokom však bude mnohonásobne štedrejší a ponúkne dvojkoncert dvoch generácií muzikantov – OLYMPIC a DESMOD.
Základný line up:
HELLOWEEN, OLYMPIC (CZ), INÉ KAFE, DESMOD, KABÁT (CZ), HORKÝŽE SLÍŽE, TUBLATANKA, MANTICORA(DK), SLOBODNÁ EURÓPA, ZÓNA A, CITRON, ARZÉN, METROPOLIS, GREXABAT, SUFFER AGE (CZ), KONFLIKT, HT, CALIBER X, HELLO BRAIN, ROBERT MIKLA & PROJEKT a mnoho ďalších.

Info:
Maroš Havran
budzogan@pozitiva.sk

Top