JINAN SHOW 2011

NAJLEPŠÍ AKROBATI VÁM UKÁŽU, PREČO ĽUDIA PO CELOM SVETE
NA ICH PREDSTAVENIACH NEDÝCHAJÚ.

JINAN SHOW 2011


Čínsky národný cirkus opäť prichádza na Slovensko.
Vynovená a vylepšená show s úžasnými akrobatmi, či žonglérmi nenechá sedieť na stoličkách nikoho. Úžasná kostýmová show vo farbách krajiny ďalekého východu je zárukou jedinečného umeleckého zážitku. V predstaveniach čínskeho cirkusu nenájdete zvieratá. Je to „koncert“ toho najlepšieho, čo ázijský artisti dokážu.

Cirkus pochádza z provincie Shandong, ktorá sa nachádza na východe Číny pri dolnom toku Žltej rieky a má viac ako 5000 ročnú históriu. Zo Shandongu pochádza najstaršie zaznamenané písmo Jinan. Hlavné mesto Shandongu – nazývané tiež  Jarné mesto – je jedným z rodísk čínskej akrobacie.
Skupina akrobatov založená v r. 1958 sa už viac ako 50 rokov snaží o obnovu akrobacie a počas tohto procesu vznikali neobyčajné programy, ktoré vyžadujú výnimočnú dávku šikovnosti, obratnosti, talentu a tvrdého tréningu. Všetky ich predstavenia sú svojsky okorenené a oživené čínskym národným štýlom.
V posledných 20-tich rokoch sa skupina zúčastňovala štátnych aj medzinárodných súťaží s vynikajúcimi predstaveniami a získala množstvo ocenení:
V. Medzinárodný festival akrobacie, Čína  - Strieborná medaila 2002
Umelecký Festival „Aprílová jar“, Kórea – Zlatá medaila 1990
XIV. Medzinárodná súťaž Akrobacia, Monte Carlo  - pohár Strieborného klauna 1989
X. Cirkusová a akrobatická súťaž „Svet zajtrajška“, Francúzsko – Zlatá medaila 1987
XI. Majstrovstvá sveta v Akrobacii, Anglicko - Zlatá medaila 1986

Programy ako Skoky cez kruhy, Bojové umenie, Žonglovanie nohami a Lietajúca hrazda získali tiež rôzne ocenenia tak na domácich ako aj na medzinárodných súťažiach. Skupinu tvoria špičkoví akrobati (Deng Baojin - Medailu Baix - najvyššie ocenenie v čínskej akrobacii).
Skupina už navštívila skoro 40 krajín ako Japonsko, Amerika, Rumunsko, Maďarsko, Nemecko, Brazília, Singapúr, Pakistan, Anglicko, Francúzsko, Španielsko, Indonézia, Kolumbia. Všade kam prišli, ich vrelo vítali, a ich zahraniční priatelia si vysoko cenia ich predstavenia. Vstupenky už čoskoro iba v sieti ticketportal.sk

 

Top