MDPOH - program jún

Miesto konania: Mestské divadlo P.O.Hviezdoslava, Bratislava

Gašparko, SĽUK
Dátum konania: 1.6.2011 o 10.00 h
Choreografia: Ján Blaho
Bábky: Beata Westrych - Zázrivec
Námet, scenár a réžia: Juraj Hamar´
Tanečníci SĽUK-u veľmi svojskou a nezvyčajnou formou oslovujú malých divákov, ktorým ukážu pestré spojenie bábkového divadla, ľudového tanca a hudby. Program si kladie za cieľ aktivizovať deti a  zapájať ich priamo do diania na scéne. Deti tak pomáhajú Gašparkovi hľadať zlých čertov, radia, čo má robiť, dokonca sú aj priamo zapojení do jednoduchých tanečných rytmov.

Deň detí s Hugom na doskách MDPOH
Dátum konania:
5.6.2011 od 13.00 h
Bábkové Divadlo Na Rázcestí, Banská Bystrica
14.00 h - Minikurz animácie s bábkou
V priestoroch divadelného bufetu, v uvoľnenej atmosfére  na mäkučkých vankúšikoch budú môcť detskí diváci obdivovať a spoznať všetky druhy bábok,  používaných v bábkovom divadle. Pod vedením hercov si dokonca vyskúšajú bábky vodiť a zahrajú si s nimi malé predstavenie.
15.00 h - Pištáčik, Dušan Dušek
Veľká divadelná sála
Bábková hra pre deti od 4 rokov
Réžia: Marián Pecko
Hrajú: Jozef Šamaj, Marianna Mackurová, Juraj Smutný
Veselá inscenácia o lietaní, snívaní, farebných slamkách, plná hravých príbehov výmyselníka Pištáčika, závistlivého Marcela a obyvateľov mesta Šaštín napísaná podľa známej knihy pre deti od Dušana Dušeka. V inscenácii hrajú marionety na dlhej niti a manekýni.

Bosé nohy v parku, Neil Simon
Dátum konania/Date: 
8.6.2011 o 19.00 h
Réžia: Jozef Krasula
Hrajú: Lucia Rózsa Hurajová, Marek Majeský, Marta Sládečková, Štefan Kožka a Pavol Šajmovič
Predstavenie MDPOH realizované v spolupráci s OZ AEON.
Príďte sa skvele zabaviť na sviežej komédii o zamilovaných mladomanželoch, ktorí sa práve nasťahovali do spoločného hniezdočka lásky a pomaličky spoznávajú nielen „sladkú“ realitu manželského spolužitia. Začiatok ich manželstva je navyše poznačený sťahovaním sa do nového bytu, ktorý ani zďaleka nespĺňa štandard, na ktorý sú obaja zvyknutí z predošlého života. Tento stav, v ktorom jeden druhého spoznávajú v krízových situáciách a keď sa objavujú aj dosiaľ skryté charakterové nedostatky, vyvoláva viacero humorných situácií, ale aj „dramatických“ chvíľ. 

Cena za nežnosť, Dan Gordon
Dátum konania: 
11.6.2011 o 19.00 h
Divadlo Palace Praha
Réžia: Viktorie Čermáková
Hrajú: Jana Janěková, Jitka Čvančarová, Alexej Pyško, Marcela Holubcová, Jan Kačer, Daniela Choděrová
Divadelná komédia hraničiaca s melodrámou rozpráva príbeh dvoch žien - matky a dcéry. Vdova Aurora je velmi autoritatívna vdova neustále kontrolujúca život svojej dcéry Emmy. Tá sa chce dostať spod matkinho vplyvu. Výsledkom vzdoru je nerozvážna svadba s ľahkomyselným Flapom, s ktorým má tri deti. Vzťah matky a dcéry sa mení v okamihu, keď Emme diagnostikujú rakovinu a večne nespokojná Aurora si uvedomí, ako dcéru miluje.
Sfilmovaná verzia hry Dana Gordona získala v roku 1984 hned päť filmových Oscarov. Hlavné úlohy stvárnili Jack Nicholson, Shirley Maclainová a Debra Wingerová.

Kosa, Jakub Nvota
Dátum konania: 
14.6.2011 o 19.00 h
Divadelní spolek Frída, Brno
Scenár a réžia: Jakub Nvota
Hrajú: Božidara Turzonovová, Radim Novák, Martin Trnavský
V skvelej komédii exceluje Božidara Turzonovová spolu s českými hercami - Radimom Novákom a Martinom Trnavským. Príbeh sa odohráva počas Vianoc, kedy starého mládencav jeho byte prekvapí nečakaná návšteva - muž v maske, ktorý sa vydáva za Smrť. Množstvo humorných situácií, bravúrne herecké výkony a živá jazzová kapela sľubujú vynikajúci umelecký zážitok.

Budú hrať - SĽUK
Dátum konania: 
16.6.2011 o 19.00 h
Réžia: Stanislav Marišler
Hudobné spracovanie: Štefan Molota
Choreografia: Stanislav Marišler, Martin Urban
Komorný scénický program, ktorého základ tvorí ľudová hudba a spev, reprezentuje tradičnú slovenskú ľudovú hudobno-tanečnú kultúru a prostredníctvom citlivého autorského spracovateľského prístupu vyzdvihuje jej vysokú umelecko-obsahovú a estetickú hodnotu. Forma programu predstavuje pevnú dramaturgickú výstavbu vyskladanú zo samostatných hudobných a hudobno-tanečných čísiel z desiatich oblastí Slovenska. Dôraz je kladený na charakterovú rozmanitosť a žánrovo-štýlové špecifiká.

Aktuálne informácie/News nájdete na stránke organizátora:www.mestskedivadlo.sk
Ticketportal nezodpovedá za zmenu v hereckom obsadení. Zmena programu vyhradená.

VSTUPENKY na predstavenia MDPOH


 

Top