Chris Norman na festivale ČERVENÍK

Na festivale ČERVENÍK tento rok headlinerom Chris Norman!

Spoluzakladateľ anglickej glam-rockovej skupiny SMOKIE Chris Norman, známy najmä vďaka sólovému hitu Midnight Lady bude tohtoročným headlinerom jedného z najstarších slovenských hudobných festivalov ČERVENÍK.
V dňoch 5. až 7. augusta oslávi festival pomenovaný podľa obce, v ktorej prebieha už 46 rokov!

Charizmatický spevák a gitarista Chris Norman sa do povedomia fanúšikov prvýkrát zapísal so skupinou SMOKIE založenou v roku 1974 a hlavne ich megahitom „Living next door to Alice“, ktorý vznikol o dva roky neskôr. Každý poznal a miloval aj skladby “Oh, Carol”, “Don't Play Your Rock'n'Roll To Me”, “If You Think You Know How To Love Me”, “I’ll Meet You At Midnight”, “Needles & Pins” a mnoho ďalších….
Napriek tomu v roku 1985 Chris Norman z kapely odišiel a vydal sa na sólovú dráhu. Jeho našliapnutá kariéra však nezostala na mrtvom bode – práve naopak...
Ďalšie úspechy si získal piesňami “Some Hearts Are Diamonds”, duetom so Suzie Quatro “Stumblin' In”, ale hlavne megahitom “Midnight Lady”, ktorý pre neho napísal Dieter Bohlen v tom čase pôsobiaci v Modern Talking.
Na festival ČERVENÍK zavíta spevák s nezameniteľným hlasom spoločne so svojou doprovodnou skupinou. Organizátor festivalu Dušan Drobný: “Myslím, že Chris Norman je presne ten typ interpreta, ktorý si publikum v Červeníku zaslúži ako odmenu za roky vynikajúcej atmosféry, ktorá sprevádza tento festival. Nespočetné množstvo hitov v podaní človeka, ktorý bol a navždy zostane najznámejším spevákom legendárnych SMOKIE – na to sa už tri mesiace vopred teším aj ja…”
Okrem headlinera festivalu zatiaľ organizátor zverejnil domácich zástupcov v podobe skupín
Desmod, Horkýže Slíže, Polemic, Smola a hrušky, Družina, Grexabat , HT, Konflikt a Downhill.

Na festivale ČERVENÍK doteraz vystúpili: The Sweet /GB/, Boney M /DE/, The Glitter Band /UK/, AC/DC Hells/Bells /IR/, Žlutý pes /CZ/, Desmod, Tublatanka, Zuzana Smatanová, Horkýže Slíže, Peha, Olympic /CZ/, Ivan Mládek, Support Lesbiens /CZ/, No Name, Tři sestry /CZ/, IMT Smile, Ine Kafe, Mig 21 /CZ/, Para, Lucie Bílá /CZ/, Helena Vondráčková /CZ/, Naďa Urbánková/CZ/, Peter Nagy & Indigo, Janek Ledecký a Žentour /CZ/ a mnoho ďalších...
Dvojdňové vstupenky za 15 € a jednodňové za 10 € už dnes v predpredaji.
Viac info na www.festivalcervenik.sk
Top