EASTHETIC FESTIVAL 2011

Leto sa vráti už o pár dní - na Easthetic festivale bude 29 stupňov Celzia

Zamračená obloha nad Slovenskom a početné prehánky na tomto území by už o pár dní malo vystriedať typicky letné horúce počasie s teplotami siahajúcimi k tridsiatke.  Podľa Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) by malo byť v piatok 5. augusta na Zemplínskej šírave 29 stupňov Celzia. Práve vtedy sa na brehu „slovenského mora“ začne druhý ročník multižánrového festivalu Easthetic.  Teplo by pritom malo byť už pár dní predtým, podľa SHMÚ bude 27 až 29 stupňov na východe kraiiny už v stredu a vo štvrtok. „Dúfame, že tieto predpovede sa naplnia a oblaky sa nám budú vyhýbať viac ako vlani,“ uviedlo na margo predpovedí členka organizačného tímu festivalu Miroslava Hospodárová, ktorá v nedeľu oslavovala narodeniny.
 V rámci hudobného programu na Easthetic festivale vystúpia zahraniční interpreti Dubioza Kolektiv z Bosny a Hercegoviny, Steaming Satellites z Rakúska, Midi Lidi, Kazety a Felix! z Českej republiky, Demon Superior z Maďarska a Janski Beeeats z Francúzska. Z domácich interpretov to budú: Para, Vidiek, The Uniques, Ink Midget & Pjoni, Puding pani Elvisovej, Kolowrat, Hudba z Marsu, Vetroplach, Rara Avis, Hostel Moja reč, Rosy, Lixx, L Plus, Hallogenerator, Isobutane, Michael Priest, Sonicates, Hostel, Vili:am, Michael Kelso, Plastic Swans a Moustache. Easthetic festival je predovšetkým hudobným podujatím, no priestor na ňom dostanú aj iné druhy umenia. V piatok a v sobotu sa v Pravda stane predstaví viac ako 15 spisovateľov, predstavenia odohrajú tri divadelné súbory, premietať sa budú ocenené snímky študentského filmového festivalu Áčko a Peter Konečný z Kinema.sk bude mať na podujatí dve prednášky týkajúce sa filmu a hudby.
 Easthetic festival sa bude konať rovnako ako v roku 2010 v stredisku Hôrka, približne 10 kilometrov od Michaloviec. Permanentky na podujatie si záujemcovia a záujemkyne môžu zakúpiť v sieti Ticketportal. Cena dvojdňovej vstupenky je v súčasnosti 14 eur. Na mieste bude stáť dvojdňový lístok 16 eur, jednodňová vstupenka na sobotu sa bude dať kúpiť za 10 eur.


Oficiálne webové stránky Easthetic festivalu:

www.easthetic.sk
www.facebook.com/easthetic
www.twitter.com/eastheticfest

VSTUPENKY/TICKETS na podujatie EASTHETIC FESTIVAL 2011

Top