WORLD OF THE DRUMS – festival perkusií

WORLD OF THE DRUMS/ DRUMS OF THE WORLD
Festival perkusií/Percussion Festival 2011

Uskutoční sa  28.-29. októbra 2011 v DK Zrkadlový háj, Bratislava
 
V hlavnej úlohe čakajte akustické bubny a bubienky rôznych tvarov a veľkostí!
Prvý medzinárodný festival podobného charakteru na Slovensku chce ponúknuť väčší priestor práve tomuto dôležitému a v hudbe nepostrádateľnému nástroju.

Hlavnými headlinermi sú - Abhijit Banerjee (India, USA), ktorý je považovaný za jedného z najvýznamnejších majstrov na tabla v Indii, hral s Ravi Shankarom, Trilokom Gurtu, jazzovými hudobníkmi v USA, na WOMADE Petra Gabriela a spolu s Martinom Valihorom veľmi úspešne na One Day Jazz Feste v Bratislave. Hosťkou jeho vystúpenia bude aj skvelá slovenská huslistka Barbora Botošová.
Hearn Gadbois je americký perkusionista, ktorý počas svojej dlhej kariéry hral s legendami ako Patti Smith, Yoko Ono, Suzanne Vega a takisto s majstrami tradičnej hudby v Indii, Maroku, Tunisku, Iráne, Turecku. Momentálne pracuje na mnohých projektoch, vydáva vlastné albumy komponuje hudbu k tanečným predstaveniam inšpirovaných sufizmom a perzskou hudbou. Je známy aj z vystúpení na populárnom Slete bubeníku v Čechách. Predstaví sa so svojou skupinou Learned Hands (USA, CZ) .
Amirkasra Zandian (Irán, A) je talentovaná iránsky perkusionista pochádzajúci zo slávnej hudobníckej rodiny majstrov perkusionistov. Počas svojho štúdia v neďalekej Viedni sa Amirkasra zoznámil s hudbou Európy a venuje sa mnohým projektom na pomedzí žánrov a hudobných tradícií. Spolupracuje s tirolsko-balkánskou kapelou, nahral hudbu so stepovou tanečnicou a pritom spolupracuje aj s majstrami tradičnej perzskej hudby. Na festivale sa predstaví v spoločnom projekte s  Patrycjou Napierala (PL), ktorá po prvýkrát bude hrať v Bratislave. Predpokladáme, že bude veľkým prekvapením, hrá totiž na množstve nástrojov napr. bodhran,  cajon, djembe -keltskú, sefardskú, aj africkú hudbu, pričom ju inšpiruje aj salsa a latino.
TUBABU (CZ) je ďalším hviezdnym zoskupením, ktoré patrí k tým najlepším kapelám, ktoré sa venujú tradičnej západoafrickej hudbe. Ich koncerty sú vždy plné dynamiky, energie, temperamentu.
 Za slovenských perkusionistov zastupujúcich rôzne žánre, vystúpia Eddy Portella& El Poderoso 5tet, Štefan Bugala, Roman Kozák &Keltieg, La3no Sessions, Batatimba ai.
Na príjemný záver každého večerného programu je pripravený zabaviť  na etnopárty DJ Mooshak.
Po hudobnej stránke festival ponúkne ukážky  rozmanitej hudby z rôznych častí sveta,  zaznie latinskoamerická samba, hudba Južnej Ameriky,  africká, perzská, indická aj keltská hudba. Okrem žánrovej a nástrojovej pestrosti festival predstaví nové nečakané prepojenia hudby Východu a Západu, klasickej a etnickej hudby aj najnovšie trendy ako populárny beatbox a ďalšie zaujímavosti.
 viac info :
www.shiraz.sk
 
Abhijit Banerjee:
http://www.myspace.com/136604575
Hearn Gadbois:   http://www.myspace.com/hearngadbois
Amirkasra Zandian:  http://www.myspace.com/search/people?q=amirkasra+zandian

VSTUPENKY/TICKETS na podujatie WORLD OF THE DRUMS – festival perkusií

Top