GRAPE FESTIVAL 2012

Grape festival predstavuje prvé zahraničné mená: The Bloody Beetroots, The Subways a Wolf Gang
Hudobný festival Grape, ktorého tretí ročník sa bude konať 10.-11. augusta na Letisku Piešťany, prináša prvú trojicu zahraničných účinkujúcich. Elektro-punkových The Bloody Beetroots, rockový The Subways a vychádzajúce hviezdy indie popu Wolf Gang. 
Taliansky producent Sir Bob Cornelius Rifo a Dj Tommy Tea, ktorí sa skrývajú za názvom The Bloody Beetroots, patria momentálne k najvyhľadávanejším elektronickým zoskupeniam na svete. Ich dance-punk plný neuveriteľnej energie vás na koncerte absolútne pohltí a nohy si väčšinu času neudržíte na zemi. Dvojica vystupuje tradične v komixových maskách Venoma, ktoré skvele doplňujú ich svetelnú a vizuálnu show. Majú na svojom konte úspešné Ep „Cornelius“(2008), ktoré sa dostalo do Top 100 iTunes Downloads, navyše sa jednalo o špeciálny projekt spájajúci hudbu, módu a video. V roku 2009 vydali album Roborama, z ktorého vzišiel veľký hit Warp.1.9. a minulý rok dali na trh zbierku remixov, na ktorej nájdete skladby aj od kapiel  Metallica, Chcemical Brothers, The Kills či speváčky Robyn.   
The Subways sú v našich končinách viac ako známi, bude to ich tretí koncert na Slovensku za posledné tri roky, teraz prídu predstaviť svoj nový album Money And Celebrity. „Aj keď sme viackrát spomínali, že nechceme moc opakovať kapely, ktoré už u nás hrali, v tomto prípade sme sa rozhodli udeliť výnimku. The Subways si veľmi obľúbili Slovensko a keď prišla otázka na ich októbrovom koncerte v Bratislave, či by si mohli v lete u nás zahrať, nedalo sa odpovedať nie“, hovorí jeden z organizátorov Ján Trstenský . „Sme veľmi radi a je to pre nás pocta, že takáto skvelá zahraničná kapela chce hrať práve na Grape a stávajú sa tak v podstate našou domácou kapelou, za čo vďačíme hlavne skvelým slovenským fanúšikom“, pokračuje Janči.
Britská kapela Wolf Gang patrila podľa časopisu NME medzi najväčšie objavy v roku 2011. Ich prvý album Suego Faults vypustil doteraz už štyri úspešné single, z ktorých skladba The King And All Of His Men, boduje v celej Európe a dostáva sa do najvyšších rotácií v alternatívnych, ale aj komerčných rádiách, čím len potvrdzuje štatút Wolf Gang ako jednej z najlepších nových britských kapiel. „Videli sme kapelu aj na živo a bol to skvelý koncert, strhujúce skladby, fantastická atmosféra. Sme veľmi radi, že ich máme“, dodáva na záver Janči.
Momentálne sa predávajú vstupenky na festival za 29€, táto cena platí do 29.februára. Viac info na www.grapefestival.sk

The Bloody Beetroots: http://www.youtube.com/watch?v=2DO6Y9_5e7A
The Subways: http://www.youtube.com/watch?v=hYru9VCXSl0
Wolf Gang: http://www.youtube.com/watch?v=TZLv36LvRo8

www.grapefestival.sk

VSTUPENKY/TICKETS na podujatie GRAPE FESTIVAL 2012

Top