K LEVEL 42 a Marcusovi Millerovi budú support bandom slovenskí Finally feat Eric Marienthal a Eric Valentine

K LEVEL 42 a Marcusovi Millerovi budú support  bandom slovenskí Finally feat Eric Marienthal a Eric Valentine

Skupinu  založil Eugen Botoš s kamarátmi z konzervatória - s jedným z najlepších slovenských basgitaristov Robertom Vizvarim a s gitaristom Martinom Koledom.   
Na debutovom albume "My Space" hosťovali svetoznámi hudobníci ako Victor Wooten, Eric Marienthal, Peter Horvath, Janek Gwizdala, Harry Stojka, Sean Freeman, Morris Pleasure či Otmaro Ruiz. Pred troma rokmi sa album skupiny Finally vyšplhal na druhú priečku medzi najpredávanejšími platňami v USA v kategórií jazz-funk.
V Incheba Expo Bratislava 24. mája zahrajú  s Finally aj  dvaja slávni  americkí  hudobníci:
Výborný  saxofonista Eric Marienthal, ktorý  začínal v New Orleans po boku trúbkára Ala Hirta, bol členom Chick Corea Elektric Band a dostal dve ocenenia Grammy. Nahral  trinásť sólových albumov: ostatný "It's Love" vyšiel v tomto roku vo vydavateľstve Peak Records.  Počas vyše tridsaťročnej kariéry hral s hviezdami ako Stevie Wonder, Aaron Neville, Barbra Streisand, B.B. King, Ramsey Lewis, The Yellowjackets, Billy Joel, Elton John, Patti LaBelle, Dionne Warwick alebo The Rippingtons.
Druhým americkým členom lineupu Finally bude vychytený smoothjazzový bubeník Eric Valentine, ktorého svet pozná ako  bubeníka v skupine Steva Lukathera. Svoju kariéru odštartoval v doprovodnej kapele speváčky Patti LaBelle, hrával aj s umelcami ako Stevie Wonder, Dionne Warwick, Jonathan Butler a Kirk Whalum.

Oboch amerických umelcov si môžete vychutnať na koncerte so skupinou Finally na Jarných Bratislavských Jazzových Dňoch  v Inchebe Expo Bratislava 24. mája.

Line up:

Eric Marienthal - saxofón
Eric Valentine - bicie
Robert Vizvari - basa
Eugen Botoš - klávesy
Martin Koleda - gitara
Ondrej Juráši - trúbka
Michal Motýľ - trombón

Viac info: http://www.ericmarienthal.com/

Vstupenky/tickets na podujatie LEVEL 42 a Marcus Miller v predaji!

Top