Petr Spálený a Apollo band

Petr Spálený  útočí na slovenské pódiá! Už v októbri!

Na minuloročnom rozlúčkovom turné Marie Rottrovej vystúpil spevák Petr Spálený ako hosť s troma pesničkami.  Tento rok završoval festival Lodenica, kde sa stretol s obrovským úspechom a obe  vystúpenia ho opäť vrátili do boja o priazeň slovenského publika, ktorá mu je naklonená.
V septembri minulého roka vyľakal svojich fanúšikov kolapsom na brnenskom koncerte, po ktorom  absolvoval sériu vyšetrení, ale napokon všetko dobre dopadlo a Petr sa opäť v plnej sile postavil na javisko.
K hudbe ho inšpirovala matka, ktorá hrala na klavíri. Hoci sa preslávil ako spevák, pokojne si môže písať niekoľko prívlastkov – gitarista, flautista, hudobný skladateľ a dokonca bubeník.  Nemožno ho zaškatuľkovať do jedného hudobného štýlu, pretože balansoval medzi rockom, popom, country,  folkom ale bluesom.  Plakalo bejby,  Dáma při těle, Trápím se, trápím, Kdybych byl kovářem, Josefina, Hráč, Táňo, nashledanou, Dlouho, dlouho spím- piesne, ktoré dodnes znejú z rádií a sú poslucháčsky úspešné.
Začínal v 60-tych rokoch v skupine Crossfire a v ich repertoári prevládali rockové skladby Elvisa Presleya. Počas povinnej vojenskej služby bubnoval a hral na gitaru a po jej absolvovaní nastúpil pozíciu speváka v kapele brata Jana  The Hippopotamuses. Kapela sa pretĺkala po pražských beatových kluboch, získavala čoraz viac poslucháčov až prišlo angažmán v divadle Apollo, kde už „hviezdili“ Karel Gott, Yovonne Přenosilová, budúca Petrova manželka Pavlína Filipovská a ďalší. Kapela mení osadenstvo i názov na Apollobeat a bratia Petr a Jan ostávajú. Éra Apollobet,  z ktorej sa stala neskôr skupina Apollo trvá dvadsať rokov (1967-1987) a na konte má okolo 300 piesní naspievaných Petrom.  V 87-mom  Petr Spálený so svojou druhou manželkou Miluškou Voborníkovou prijímajú angažmán v Divadle Miroslava Šimka a Jiřího Grossmana. V roku 1997 sa konal veľký koncert v Prahe na počesť 30. výročia skupiny Apollo a o rok neskôr vychádzajú Najväčši hity. Petr Spálený neodolá ani ponuke do muzikálu a zahrá si v Evite Juana Peróna.
V súčasnosti sa zdravotne cíti skvele, otestoval si slovenské publikum,  a to ho presvedčilo, že o jeho pesničky a vystúpenia je stále záujem, preto sa už nevie dočkať konca októbra, kedy si zaspieva na troch koncertoch: 28. 10. 2012 v Bratislave Babylon Ateliér, 29. 10. 2012 v Športovej hale Malacky a tretí koncert sa uskutoční v Armádnom dome v Trenčíne 30. 10. 2012. Lístky sú už v predaji.

VSTUPENKY/TICKETS na podujatie Petr Spálený a Apollo band

Top