CHAKA KHAN

Už túto stredu zažije Bratislava najväčšiu funk show roka

Funková kráľovná Chaka Khan, vystúpi 10. októbra v Hant aréne Pasienky v Bratislave

Môžeme sa pripraviť na veľkolepú show ktorá nielen roztancuje divákov, ale bude sa na čo aj pozerať.
Úvod koncertu (19.00) bude patriť slovenskej špičke v tomto žánri. Na úvod dostane divákov do varu DJ David zo Senca a zaručene kvalitnú show predvedie kapela Martina Valihoru Funk Unit s hosťami Anitou Soul, King Ivanom Verešom, talentovanou mladou speváčkou z čiech Monikou Bagárovou doplnenou o parádnu tanečnú show na čele s Lady Mel a Johnnym Perfectom.
Chaka Khan, ktorá sa slovenskému publiku predstaví po prvý krát, prichádza s novou strhujúcou show, zloženou z tých najlepších svetových hudobníkov a vokalistov.
Melvin Davis (basgitara) hral s Lee Ritenourom, Robben Fordom, The Simon Philips Group. Ronald Bruner, Jr. (bicie) hrá od 2 rokov. Jeho otec bol slávny bubeník, ktorý hral napríklad s Dianou Ross, Gladys Knight. Ronald začal svoju profesionálnu kariéru ako 15 ročný. Kamasi Washington (klávesy, dychové nástroje) hral s Lauryn Hill, Kenny Burrellom, Wayne Shorterom. Má široký žánrový záber a spolupracoval napr. aj so Snoop Dogom. Rob Bacon je profesionálny štúdiový gitarista - spolupracoval s mnohými slávnymi menami ako napr. Destiny´s Child. Tracy Carter (klávesy) spolupracoval s Keb' Mo' alebo John Frusciantem. Chaka Khan podporí trojica vokalistov, Lisa Vaughn, Tiffany Smith a Kudisan Kai-Regalot.  Kudisan Kai-Regalot je uznávaná profesorka na Berklee a okrem Chaka Khan bola na turné aj s Eltonom Johnom či Natalie Cole a nahrávala s Joe Cockerom.

Určite budeme počuť tie najväčšie hity, ako Ain't nobody, I feel for You ,či I´m every woman, ktoré sa stali nadčasovou súčasťou poslucháčskej základne celého  sveta a ktorými sa Chaka Khan preslávila sa počas svojej dlhoročnej kariéry.


Prepredaj:
https://www.ticketportal.sk/event.aspx?id=17214

http://www.facebook.com/onedayjazzfestival

Video ukážky:
http://www.youtube.com/watch?v=JjNifAFOX68&feature=relmfu
http://www.youtube.com/watch?v=xU5y3VCqtEw&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=lRiGF1vDkNU&feature=related


------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Odkedy sa Chaka Khan v sedemdesiatych rokoch objavila na hudobnej scéne ako osemnásťročná speváčka multirasovej skupiny RUFUS, jej silný hlas a dych vyrážajúce vystúpenia na javisku okamžite potvrdili, že je iná ako ostatní speváci. Počas jej vyše štyridsaťročnej hudobnej kariéry si Chaka vybudovala obrovskú fanúšikovskú základňu a vystúpila na šiestich kontinentoch. Stala sa hudobnou ikonou a ovplyvnila generácie umelcov a množstvo hudobných žánrov vrátane R&B, hip hop, pop rock, gospelu, country, world music i klasickej hudby. Je i autorkou piesní, producentkou, herečkou, filantropkou, podnikateľkou a aktivistkou.

Na rozdiel od väčšiny ostatných afro-amerických R&B spevákov Chaka nezačínala svoju kariéru v chrámovom zbore. Pôvodne nemala v pláne stať sa profesionálnou speváčkou. Ale keď spolu so sestrou Bonnie a dvoma ďalšími kamarátkami vytvorili skupinu The Crystalletes a začali sa zúčastňovať talentových súťaží, často krát vyhrávali.

Chaka vo svojich začiatkoch spievala s kapelami ako Babysitters, Lock and Chain a Lyfe.  No svoju hudobnú kariéru nezačala brať vážne, až kým sa neocitla v skupine Rufus.

Onedlho si ju všimla i hudobná ikona Stevie Wonder, ktorý pre skupinu Rufus napísal ich prvý veľký hit „Tell me something good“. Singlom z platinového albumu skupiny z roku 1973 s názvom „Rags to Rufus“ získala Chaka svoju prvú cenu Grammy.  Rufus a Chaka Khan počas svojej spolupráce ešte vytvorili päť RIAA zlatých a platinových albumov.


No pieseň, ktorou sa  Chaka dostala do každej domácnosti a ktorá ju preslávila po celom svete, sa nazýva “I feel for you”.  Pieseň napísal a pôvodne naspieval Prince. Pieseň sa dostala na vrcholy hitparád a získala i cenu Grammy.

 
Chala Khan je známa pre svoj cit pri výbere spolupracovníkov. Vďaka jej vzácnej schopnosti organizovať hviezdne vystúpenia v siedmich hudobných žánroch sa jej už podarilo spolupracovať s celým zoznamom skvelých umelcov. K nim patrí napríklad Miles Davis, Quincy Jones, Dizzy Gillespie, Stevie Wonder, Prince, Steve Winwood, Mary J. Blige, George Benson, Larry Graham, Londýnsky Symfonický orchester či nespočetné množstvo ďalších. Jej nadčasové piesne boli často krát prespievali i také hviezdy hudobného neba, ako sú Kanaye West (Through the Fire), Mary J. Blige (Sweet Thing, Everlasting Love, Ain´t Nobody“), Britney Spears a Justin Timberlake (I Feel For You.)

Jej posledný album, Funk This, vyhral cenu Grammy v roku 2008 za najlepší R&B album, a jej duet s Mary J. Blige vyhral cenu Grammy za najlepší R&B duet. Opäť sa dostala i do hitparády časopisu Billboard. 

------------------------------------------------------
Napriek jej zaneprázdnenosti si Chaka vždy našla čas podporiť a pozdvihnúť život komunity. Pociťuje záväzok pomáhať najmä ženám a deťom a v roku  1999 založila i nadáciu Chaka Khan Foundation.

Získala mnohé pocty za jej umelecké zručnosti i filantropiu. V júni 2012 bola pozvaná do Hollywoodskej siene slávy, kde rozmnožila rady takých umelcov ako sú Frank Sinatra, Liza Minnelli, Stevie Wonder, Garth Brooks, Bonnie Raitt, George Harrison, B.B. King Carlos Santana, Donna Summer a Kathleen Battle.  V roku 2011 bola za svoje celoživotné dielo ocenená hviezdou na Hollywoodskom chodníku slávy.

V roku 2013 Chaka oslávi 40-výročie svojej veľkolepej kariéry svojho účinkovania v hudbe a showbiznise.

VSTUPENKY/TICKETS na podujatie CHAKA KHAN

Top