BOBAN i MARKO MARKOVIĆ ORKESTAR

BOBAN i MARKO MARKOVIĆ ORKESTAR
28. októbra, Bratislava, MMC

 
http://www.youtube.com/watch?v=jWsYubqZFag

Boban Markovič  a jeho syn Marko , kráľ a princ balkánskych dychoviek, neúnavne križujú koncertné pódiá po celej Európe.  Po minuloročnom fenomenálnom  úspechu na trenčianskej Pohode bude opäť šanca nechať  sa strhnúť  balkánskou smršťou divokých rytmov . Svojou hrou inovujú tradičnú rómsku dychovku vplyvmi z celého sveta a s ľahkosťou stierajú rozdiely medzi  starou kultúrou a postmodernou.
Boban Markovič a jeho orchester sídliaci v dedine Vladican Han na juhu Srbska odrážajú spletitý príbeh rómskeho etnika na Balkáne. Repertoár tvoria cigánske “klasiky”, tance ťoček a iné, ale predovšetkým “hity” filmov Emira Kusturicu a tiež materiál tvorený vlastnými skladbami. Na Slovensku balkánsku dychovku spopularizovali práve skvelé Kusturicove filmy.  Boban Markovič nahrával hudbu k dvom z nich – Underground a Arizona Dream.
 Boban Markovič Orkestar už dávno svojim úspechom boduje nielen na Starom kontinente. Na konte má množstvo medzinárodných úspechov, tradične sa zúčastňuje významných európskych a zámorských festivalov (Bažant Pohoda, Sziget, Mediawave, International New jazz Festival in Moers, Linz Festival, Lent - Maribor, Praha Respect Festival, Weltenklang festival St. Polten,  Kapolcs festival, …). Ohľadom spomenutého Sziget festu stojí za pozornosť, že kôli obrovskému návalu návštevníkov, užívajúcich si Bobanovcov pred "World Music stage" kapitulovali aj samotné ikony britpopu – Oasis. Oproti plánu radšej posunuli začiatok svojho vystúpenia a čakali 30 minút, kým BMO neskončili !

VSTUPENKY/TICKETS na podujatie BOBAN I MARKO MARKOVIČ ORKESTAR

Top