Helloween / Gamma Ray 2013

Helloween / Gamma Ray 2013

21. marca 2013, BRATISLAVA, NTC AEGON aréna
24. marca 2013, BREZNO, Mestská aréna

Dva koncertné zážitky v jeden večer - HELLOWEEN a GAMMA RAY na spoločnom turné "The Hellish Rock Tour pt.II"  !

Niektorí  si  iste spomeniete na turné HELLOWEEN pod názvom "Hellish Rock Tour" z rokov 2007/8 so špeciálnym hosťom GAMMA RAY.  Šnúra vtedy obmotala 34 krajín s celkovým počtom  95 koncertov v Európe, Ázii, Severnej aj v Latinskej Amerike.  Dvojica gitaristov Michael Weikath, Kai Hansen a basgitarista Marcus Grosskopf stáli pri zrode novej nemeckej  vlny heavy metalu a vlastne ju ako kolegovia a členovia HELLOWEEN priamo definovali, nasledovaní nespočetným zástupom napodobňovateľov. V istom momente nastal rozkol a ten vyústil do odchodu Kai Hansena. Spevák, skladateľ a gitarista sa obklopil novými spoluhráčmi a jeho kapela GAMMA RAY za tie roky rovnako obhájila existenciu a napokon aj  staré spory odzneli v minulosti. To umožnilo aby sa bývalí parťáci postavili na spoločné pódium a rozbehli spomenuté  „Hellish tour“.
Pre tých, čo nemali šancu zažiť príbuzenský  metalový tandem,  ale aj skalní fanúšikovia, čo si nenechajú ujsť   žiadnu príležitosť vidieť HELLOWEEN a GAMMA RAY, prichádza "Hellish Rock Tour Part II" s novými skladbami.  HELLOWEEN navyše vytiahol eso z rukáva v podobe novinky "Straight Out Of Hell", ktorá nad očakávania boduje po celom svete a v rebríčkoch predaja skončila v TOP 10 už v šiestich krajinách, v Japonsku dokonca na 2. mieste. 
K nadchádzajúcej šnúre sa vyjadril Michael Weikath nasledovne: "Atmosféra v zákulisí bola vtedy veľmi špeciálna a opäť sa veľmi tešíme na spoločné turné." Niekdajší spoluzakladateľ HELLOWEEN a terajší líder GAMMA RAY Kai Hansen dodáva: "The Hellish Rock Tour jednoznačne považujem za doterajší vrchol v koncertnej histórii oboch skupín a všetci z nás si to veľmi radi zopakujeme."

VSTUPENKY/TICKETS na podujatie Helloween / Gamma Ray 2013

Top