NICOLAS REPAC

NICOLAS REPAC

Dátum: 19.3.2013
Čas: 19:00
Miesto: LOFT! Bratislava

Klub Loft! bude 19. marca patriť jazzu, swingu a blues. V Bratislave odohrá svoj prvý slovenský koncert Francúz Nicolas Repac.

Nicolas Repac - gitarista, skladateľ, aranžér a producent. Ako dvadsaťročný sníval, že sa stane najlepším jazzovým gitaristom na svete, ale netrvalo dlho a uvedomil si, že si stanovil nereálny cieľ. Na desať rokov teda gitaru odložil a sústredil sa na tvorbu elektronickej hudby. Ku gitare sa vrátil ako tridsaťročný, znovu v sebe objavil lásku k jazzu a začal spájať svoje schopnosti producenta a DJa s hrou na gitaru. Za svoje vzory považuje jazzové ikony dvadsiatych rokov minulého storočia Carla Stallinga a Raymonda Scotta. V roku 2004 vydal kladne prijatý album Swing Swing inšpirovaný cigánskym jazzom. Nájdete na ňom aj skladbu s príznačným názvom Swinging In The Rain, ktorá vám možno pripomenie Parov Stelar.

V januári Nicolasovi vyšiel najnovší album na francúzskom labeli Nø Førmat! Svoju novinku Black Box predstaví v marci aj slovenskému publiku. Túto nahrávku zasvätil blues. Od pracovných piesní černošských väzňov nahratých v tridsiatych rokoch Alanom Lomaxom po clivú hudbu angolského speváka Bongu. Na tomto albume spieva celý svet blues prostredníctvom Nicolasových mašiniek.

VSTUPENKY/TICKETS na podujatie NICOLAS REPAC

Top