BA City Beats

Hadouken! postavia na nohy BA City Beats, potvrdení aj Terry Poison

Len dva dni po tom, čo organizátori festivalu BA City Beats ohlásili účasť Aloe Blacca a Jany Kirschner, prichádzajú s ďalšími dvoma čerstvými menami. Na mestskom podujatí v Bratislave sa ukáže grimeové zoskupenie Hadouken!, ktoré na festivale predstaví čerstvý album Every Weekend (2013). Ďalším interpretom je izraelská electro-popová formácia Terry Poison. Tú si ľudia môžu pamätať aj z odovzdávanie musiq1 awards v roku 2010. A opäť platí, že to ešte stále nie je všetko...

Skupina Hadouken! sa sformovala v roku 2006 v Londýne okolo speváka a producenta Jamesa Smitha, jeho priateľky, klávesáčky Alice Spooner a ďalších troch muzikantov. Na svetlo sveta sa jej pomohol dostať Mike Skinner, známy z projektu The Streets, ktorý ju spomenul v BBC Radio 1, pričom formáciu označil za „skvelú novú kapelu“. Jej prvým hitom sa stala skladba That Boy That Girl, ktorá bodovala v hitparáde MTV Rocks. Ešte úspešnejšia bola s nasledujúcim singlom Liquid Lives. Hadouken! pred piatimi rokmi uspeli so zmesou elektronickej tanečnej hudby, dubstepu a hip-hopu a získali si fanúšikov aj mimo Veľkej Británie. Na Facebooku ich v súčasnosti majú viac ako štvrť milióna...
Po debutovom albume Music for an Accelerated Culture (2008) vydali Hadouken! štúdiovku For the Masses (2010) a tento rok v marci tretí radový album Every Weekend, z ktorého predstavili singel Levitate. Počas ostatných piatich rokoch vystúpili na najvýznamnejších európskych festivaloch ako Reading, iTunes Festival, Wireless, Exit alebo Frequency. Ak máte radi Examplea, Dizzeeho Rascala alebo Tinie Tempaha, Hadouken! by ste si nemali nechať ujsť.

Terry Poison hrajú electro, v ktorom nechýbajú ostrejšie gitarové riffy, no ich hudbe dominuje predovšetkým syntetizátor. Aj preto sa nebránia žánrovému zaradeniu rockotronica. Aj keď pochádzajú z izraelského Tel Avivu, za svoj domov považujú aj Londýn a Berlín, teda tie najdôležitejšie muzikantské mestá v Európe. Počas svojej krátkej kariéry stihli s niekoľkými singlami dobyť domovskú hitparádu, predskakovať na koncerte Depeche Mode a zahrať si na Szigete i na texaskom festivale SXSW, ktorý je každoročne prehliadkou toho najzaujímavejšieho z celého sveta. V súčasnosti pripravujú nasledovníka debutového albumu, z ktorého určite niečo zahrajú aj v Bratislave.


Na BA City Beats sa 20. a 21. júna predstaví aj spomenutý americký soulový spevák Aloe Blacc a slovenská speváčka Jana Kirschner, ďalej manchesterská kapela Everything Everything, anglické zoskupenie Stereo MCs s dídžejským setom, britskí priekopníci ambient housu The Orb, kanadské rockové trio Danko Jones, rakúska downtempová dvojica Tosca, britská vokálna formácia The Boxettes, slovenský rapper Vec a hudobník Tomáš Sloboda s projektom Sounds Like This. Ďalšie mená budú zverejnené už na budúci týždeň. Permanentky na podujatie sa predávajú v sieti Ticketportal za 39 eur.

www.bacitybeats.sk
www.facebook.com/BACityBeats

videoklipy:

Hadouken! - Mic Check https://www.youtube.com/watch?v=gnYeQx5-0t8
Hadouken! - Levitate
https://www.youtube.com/watch?v=x1W6p42uKQg
Terry Poison - Smack Snack
https://www.youtube.com/watch?v=BpIaRTSYMTA
Terry Poison - Blue Jeans (Lana Del Rey cover live)
https://www.youtube.com/watch?v=lvcGtPPK_r0

Top