Sziget festival 2013

Sziget festival 2013 aj toto leto patrí medzi najlákavejšie festivaly

Krásny ostrov v centre Budapešti aj toto leto bude patriť hudbe, umeniu a radosti. Od 5. do 12. augusta sa stane aj Ostrovom slobody, krajinou s vlastnými skvelými pravidlami a „vládnym“ programom, ktorý pripravili je Szigeťanov bude plný nielen skvelej hudby, ale aj jedinečných sprievodných podujatí a nezabudnuteľných zážitkov. Do 6. mája sú vstupenky a permanentky na 21. ročník jedného z najlepších európskych festivalov v predaji za akciovú cenu. 

Celosvetové hviezdy ako BLUR, MIKA, EDITORS, DAVID GUETTA, SKUNK ANANSIE, SKA-P, SEEED, PAROV STELAR BAND či REGINA SPEKTOR netreba špeciálne predstavovať, aj vďaka svojím kvalitným a energickým živým koncertom stále bodujú na hudobnej scéne.

Festival prináša každoročne aj to najhorúcejšie a najlepšie, čo sa v hudbe objavilo za posledné obdobie. Medzi koncerty, ktoré určite nemožno prepásť bude patriť aj vystúpenie BIFFY CLYRO, najlepšej koncertnej kapely britských ostrovov. Nové skladby na festivale naživo predstaví WOODKID, ktorého nedávno vydaný album The Golden Age valcuje rádiové hitparády po celom svete. Anglická speváčka BAT FOR LASHES je slovenským fanúšikom známa z svojho skvelého minuloročného koncertu na Slovensku, vidieť ju tento rok naživo bude možné najbližšie na Szigete. NERO LIVE patrí medzi najvyhľadávanejšie festivalové kapely tohto leta, svojím koncertom potešia fanúšikov aj v Budapešti. Francúzsky šarm prinesie na ostrov speváčka ZAZ, ktorá minulý týždeň predstavila svoju novú skladbu Ora ira z druhého albumu. Jej európska popularita, ktorú dosiahla debutovým albumom z roku 2010, ako aj talent a pestrosť ju pasuje jednoznačne za najlepšie francúzsku speváčku súčasnosti.

Okrem skvelého hudobného programu si organizátori dávajú každoročne záležať aj na pestrosti sprievodných podujatí a kvalite servisných služieb pre návštevníkov. Medzi tohtoročné novinky patrí napríklad aj Sziget Beach, ruské megakoleso Sziget Eye či Cirque du Sziget, ktorý navodí nezabudnuteľnú atmosféru cirkusových predstavení z konca devätnásteho storočia. Vítanou novinkou bude aj Rodinný kemp, kde nájdu rodiny s deťmi nielen vyhovujúce zázemie, ale aj program pre tých najmenších festivalových návštevníkov.

Vstupenky na Sziget festival 2013 sú v predaji v sieti Ticketportal. Cena passu na celý festival je do 6. mája 199 Eur, následne stúpne na 229. Päťdňová permanentka na hlavné dni festivalu je aktuálne v predaji za 169 Eur a následne stúpne na 199 Eur. V predaji sú aj jednodňové vstupenky, ktoré si tieto dni môžete kúpiť za 45 Eur, po zvýšený ceny od 6. mája za 49 Eur. Detailné informácie o vstupenkách ako aj o festivale a programe nájdete na oficiálnom webe www.szigetfestival.sk.

Sziget ešte zďaleka neodhalil mená všetkých hudobných hviezd, ktoré toto leto na festivale vystúpia, už teraz je však zoznam potvrdených interpretov nabitý skvelými menami a sľubuje nielen výbornú atmosféru, ale aj nezabudnuteľný zážitok! Aktuálny zoznam interpretov Sziget festivalu 2013 (ďalšie mená pribudnú čoskoro, sledujte oficiálny web www.szigetfestival.sk):
Afterhours (I) /  Alex Clare (UK) / Azealia Banks (USA)  / Bad Religion (USA) / Bat for Lashes (UK) / Besh o droM / Biffy Clyro (UK) / Blaudzun (NL) / Blur (UK) / Booka Shade live (D) / Boys Noize live (D) / Calexico (USA) / Cankisou (CZ) / Chase & Status live (UK) / Chris Liebing (D) / Csík zenekar /  Daily Bread (NL) / DakhaBrakha (UKR) / Deichkind (D) / Die Ärzte (D) / Dizzee Rascal (UK) / Donots (D) / dOP (F) / Dub FX (AUS) / Dubioza Kolektiv (BIH) / Editors (UK) / Emir Kusturica And The No Smoking Orchestra (SRB) / Empire of the Sun (AUS) / Enter Shikari (UK) / Erol Alkan (UK) / Everything Everything (UK) / Felix Cartal (CAN) / Figli Di Madre Ignota (I) / Flogging Molly (USA) / Gesaffelstein (F) / Hadouken! (UK) / Hoffmaestro (S) / Kabatronics - Fanfara Tirana meets Transglobal Underground (ALB-UK) / Katy B (UK) / La Pegatina (ESP) / Left Boy (A) / Leningrad (RUS) / Little Boots (UK) /  Michael Kiwanuka (UK) / Mika (UK) / Moana & The Tribe (NZL) / Mokoomba (ZIM) / Monophona (LU) / Nero live (UK) / Netsky live (B) / Nicky Romero (NL) / Oscar Mulero (E) / Pannonia Allstars Ska Orchestra / Parno Graszt / Parov Stelar Band (A) / Peter Bjorn & John (S) / Rachid Taha (FR) / Rangleklods live (DK) / Regina Spektor (USA) / R.U.T.A. (PL) / Sebastian Ingrosso (S) / Seeed (D) / Shutka Roma Rap (MK) / Ska-P (E) / SKIP&DIE (NL) / Skunk Anansie (UK) / Söndörgő / Splendid (NL) / Tako Lako (SRB-DAN) / Tame Impala (AUS) / The Bots (UK) / The Cribs (UK) / The Joy Formidable (UK) / Totally Enormous Extinct Dinosaurs (UK) / Triggerfinger (B) / Warsaw Village Band (PL) / Wax Tailor (F) / Woodkid (F) / Zaz (F)

VSTUPENKY/TICKETS na podujatie Sziget festival 2013

Top