SZIGET FESTIVAL 2013

Nick Cave a Franz Ferdinand v auguste na neďalekom Sziget festivale!

Pestrý a bohatý program Sziget festivalu sa opäť rozrastá. Novými prírastkami nie je len tak hocikto! V auguste na budapeštianskom festivale vystúpi legendárny Nick Cave and the Bad Seeds a jedna z najpopulárnejších gitarových kapiel posledného desaťročia  Franz Ferdinand!

Básnik, spisovateľ, provokatér, rocková hviezda. Nick Cave, muž mnohých talentov, ktorého netreba dlho predstavovať. Všetko čomu sa venuje stojí za pozornosť, či už je to nezabudnuteľný duet, trojminútová opera, drsný šansón alebo hudba k filmu. Tvorba tejto hviezdy nezávislej scény je pozorne sledovaná fanúšikmi aj kritikmi. Inak tomu nie je ani pri jeho ostatnom albume, ktorý vydal vo februári, po päťročnej prestávke opäť s kapelou Bad Seeds. Podmanivá atmosféra dlho očakávanej štúdiovej nahrávky Push The Sky Away učarovala kritikom, fanúšikom aj organizátorom festivalov, vďaka čomu získal Nick Cave pozíciu headlinera najväčších festivalov. Keď sú Nick Cave and the Bad Seeds na pódiu, akoby okolitý svet prestal existovať. Tento čarovný moment a skvelý koncert si návštevníci Szigetu vychutnajú osobne.

Nick Cave and the Bad Seeds - http://youtu.be/O2TX_OEvp_s

Franz Ferdinand slovenským fanúšikom tiež netreba špeciálne predstavovať. Hity tejto škótskej kapely ako „Take Me Out“, „Walk Away“ či „Do You Want To“ pozná takmer každý. Kapela, ktorá sa preslávila energickými a hitovými indie skladbami, zozbierala počas svojej doterajšej kariéry mnoho ocenení a vydala tri albumy. Štvrtý, ktorého vydanie je naplánované na leto 2013 ponesie názov Right Thoughts, Right Words, Right Action. Fanúšikovia sa tak môžu tešiť nielen na najväčšie hity Franz Ferdinand, ale aj úplne nové skladby, ktoré predstavia aktuálny sound kapely.

Franz Ferdinand - http://youtu.be/Z1qPnSZDrAQ

Po prvýkrát na Szigete budú koncertovať !!! (vyslovujte: čk, čk, čk), kalifornská kapela, ktorou sa začína každá encyklopédia popu. Koncom deväťdesiatych rokov, keď v Sacramente takmer každý počúval dance punk, vznikla kapela, ktorá produkuje hudbu evokujúcu zlatú éru new wave. Ich punkové skladby so správnou dávnou funku roztancujú každého. Na budapeštiansky Island of Freedom prídu odprezentovať aj svoj nový album THR!!!LER priamo na hlavné pódium.

!!! - http://youtu.be/STz5dlEJ6ZI

Mega stan A38 bude svedkom vystúpenia ultramoderného hlasného a unikátneho elektronického projektu Noisia. Hudbu tohto holandského tria môžete počuť najmä z počítačových hier, hollywoodskych blockbusterov a samozrejme z pódií najväčších svetových festivalov. Noisia pravidelne spolupracuje s najznámejšími menami elektronickej scény, ako napríklad Skrillex, Pendulum či Prodigy. Trojnásobní víťazi Beatport Music Awards v kategórii Best Drum´n´Bass Act predvedú na Szigete to najlepšie s DnB s prímesou breakbeatu, house, dubstepu či neurofunku.

Noisia - http://youtu.be/jjbiMXfe2NU

Jason Diakité, a.k.a. Timbuktu je jedným z najznámejších švédskych hiphoperov a reggae spevákov. Preslávil sa unikátnymi hymnickými elektronickými hip hop skladbami, ktoré počas svojej 15 ročnej kariéry vydal na ôsmych albumoch a získali mu sedem švédskych Grammy . V posledných rokoch koncertuje po celom svete s deväťčlennou funkovou kapelou Damn!, ktorou sa predstaví aj na Sziget festivale.

Timbuktu - http://youtu.be/591v6QoPG_E

Snahou organizátorov je poskytnúť návštevníkom nielen bohaté a pestré hudobné zážitky a umožniť im vychutnať si pohodu Sziget festivalu – Island of Freedom, ale i Budapešti – mesta mnohých tvárí a možností. Aj preto majú festivaloví návštevníci možnosť prostredníctvom Sziget Budapešť CITYPASSu , cestovať po meste prostredníctvom mestskej dopravy zadarmo, alebo objaviť a vychutnať si mesto s výraznými zľavami. Kompletné informácie o zľavách a CityPasse nájdete na http://www.szigetfestival.sk/news/sziget-budapest_citypass.102.html.

Sziget festival 2013 každoročne prináša stovky koncertov najväčších svetových hviezd, ale i mladých talentovaných interpretov. Počas tohto ročníka, ktorý sa uskutoční od 5. do 12. augusta, vystúpia napríklad Blur, Mika, Woodkid, Biffy Clyro, Editors, Nneka, Ska-P, Regina Spector, Zaz a mnohý ďalší. Tým však zoznam interpretov nekončí a čoskoro pribudnú ďalšie svetové mená a hviezdy. Festivalové permanentky a jednodňové vstupenky za skvelú cenu 49 Eur sú predaji v sieti Ticketportal. Bližšie informácie o festivale nájdete na oficiálnom slovenskom webe www.szigetfestival.sk.

VSTUPENKY/TICKETS na podujatie SZIGET FESTIVAL 2013

Top