VŠEOBECNÉ PODMIENKY USPORIADATEĽA festivalu TOPFEST

VŠEOBECNÉ PODMIENKY USPORIADATEĽA festivalu TOPFEST - spoločenského podujatia (ďalej aj ako „festival“ v príslušnom gramatickom tvare)

Usporiadateľ si vyhradzuje právo zmeny týchto podmienok.

Usporiadateľ si vyhradzuje právo zmeny programu festivalu.
Usporiadateľ si vyhradzuje právo zmeny miesta a/alebo času konania festivalu.

Usporiadateľom festivalu je Agentúra DUNA, s.r.o.,  Pod Párovcami 165, 921 01 Piešťany, IČO: 36 253 324,  zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Trnava, oddiel Sro, vložka č. 13979/T (ďalej aj ako „usporiadateľ“).
Zaplatené vstupné na festival sa nevracia, vstupenka je neprenosná a nevymieňa sa. Je platná len s kontrolným ústrižkom. Vstupenka na festival bude návštevníkovi pri vstupe do areálu festivalu zamenená za náramok - osobná a individuálna identifikácia návštevníka nahrádzajúca návštevníkom zakúpenú vstupenku na festival (ďalej aj ako „Festivalový náramok“). V prípade zrušenia festivalu usporiadateľ oznámi v mieste nákupu vstupenky náhradný termín konania festivalu, alebo spôsob vrátenia vstupného najneskôr do 10 dní. Usporiadateľ si vyhradzuje právo na zmenu programu.

Návštevníci zakúpením vstupenky súhlasia, že usporiadateľ nezodpovedá za škody spôsobené na majetku a zdraví návštevníkov, nezodpovedá taktiež za škody  spôsobené neodvrátiteľnými udalosťami. Neodvrátiteľnými udalosťami sa rozumie najmä vyššia moc, zásahy štátu alebo iných príslušných autorít, počasie, poruchy spojových služieb, technické závady realizácie, nedostatok elektrickej energie, dodržiavanie zákonných predpisov alebo licenčných podmienok zo strany tretích osôb, vrátane dodržiavania zákonných povinností, akými je poskytovanie informácií verejnosti. Návštevníci sa zakúpením vstupenky zaväzujú nezverejňovať a neposkytovať akékoľvek nepravdivé informácie, ktoré by mohli byť spôsobilé poškodiť dobré meno festivalu a/alebo  jeho usporiadateľov.


Usporiadateľ nie je zodpovedný za prípadné ohrozenie  návštevníkov, ktorých zdravotný stav  by mohol byť negatívne ovplyvnený svetelnými a zvukovými  efektmi použitými počas festivalu.Návštevníci zakúpením vstupenky berú na vedomie, že usporiadateľ nezodpovedá za poškodenie, stratu alebo krádež akéhokoľvek majetku návštevníkov napr. stany, predmety v nich odložené, predmety, ktoré majú pri sebe, alebo na sebe.

Návštevníci berú na vedomie, že v prípade porušenia akéhokoľvek zákazu uvedeného v týchto podmienkach a/alebo  v prevádzkovom poriadku miesta konania festivalu  a/alebo  v prípade nedodržania akýchkoľvek pokynov usporiadateľa alebo usporiadateľom poverenou treťou osobou, sú usporiadateľ a/alebo osoby poverené usporiadateľom oprávnení vyviesť takýchto návštevníkov z areálu festivalu, odobrať im Festivalový náramok a zabrániť ich  ďalšiemu vstupu na festival.  

Zakúpením vstupenky ako aj jej predložením pri vstupe vyjadruje držiteľ danej vstupenky súhlas s týmito všeobecnými podmienkami usporiadateľa festivalu a s prevádzkovým poriadkom miesta konania festivalu, pokynov usporiadateľa a podmienkami, ktoré s ním súvisia. Prevádzkový poriadok je k dispozícii u usporiadateľa festivalu. Zároveň sa návštevníci zakúpením vstupenky zaväzujú dodržiavať všetky platné právne predpisy SR.

ALKOHOL A DROGY :
Osoby mladšie ako 18 rokov majú prísny zákaz požívať akékoľvek alkoholické nápoje alebo iné návykové látky.

FOTO A VIDEO :
Na festivale môžu fotografovať a natáčať iba akreditovaní novinári a fotografi. Tolerované sú neprofesionálne spotrebiteľské fotoaparáty a mobilné telefóny, ktoré sa však nesmú používať na zhotovovanie snímok z vystúpení interpretov a s použitím blesku.
Návštevníci sa zakúpením vstupenky zaväzujú, že akékoľvek audiovizuálne diela nepoužijú na mediálne alebo komerčné účely, ani ich iným spôsobom nezverejnia bez písomného súhlasu usporiadateľa.Každý návštevník súhlasí, aby fotografie alebo iný záznam jeho osoby z festivalu boli použité v akejkoľvek technickej úprave pre propagovanie festivalu v budúcnosti. V prípade zhotovenia fotografických, filmových, video alebo iných záznamov počas festivalu alebo v súvislosti s ním, dáva návštevník výslovný súhlas na ich použitie bez finančnej náhrady.

INFOPOKLADŇA :
V areáli festivalu bude umiestnený info pokladňa, kde sa návštevníci môžu dozvedieťvšetky potrebné informácie a vymeniť už zakúpené lístky za náramok, prípadne ako výherca lístkov zo súťaží vyzdvihnúť festivalový náramok. Na tomto mieste sa Nebudú dať zakúpiť lístky Na tomto mieste si návštevníci môžu vyzdvihnúť bulletin obsahujúci informácie o účinkujúcich, programe a podrobné informácie o festivale..

PARKOVANIE :
Parkovanie áut je povolené len na vyhradených miestach. Tieto priestory nie sú strážené. Usporiadateľ nezodpovedá za prípadnú krádež alebo poškodenie automobilov a predmetov v nich odložených.

PRESS :
Proces akreditácie prebehne v polovici júna, usporiadateľ si vyhradzuje právo odmietnuť udeliť akreditáciu novinárovi alebo fotografovi. Akreditovaní novinári a fotografi majú na festival voľný vstup na základe press pasov a fotopasov, ktoré im budú odovzdané na základe dohodnutých inštrukcií s PR managerom festivalu. Akreditovaní novinári a fotografi  musia nosiť pri sebe neustále označenie press a festivalový náramok, ktorý im umožní pohyb pod pódiami. O obmedzeniach budú informovaní v Presscentre, kde dostanú aj  info o termínoch tlačových konferencií s účinkujúcimi a ďalšie podrobnosti.

PRVÁ POMOC :
V areáli festivalu má svoje stanovisko služba prvej pomoci  (ďalej aj ako „SPP). “). Stanovisko SPP bude viditeľne označené. V prípade akýchkoľvek zdravotných komplikácií, úrazov a ochorení je možné SPP bezodkladne vyhľadať. V chladničkách v priesotroch SPP bude možné uskladňovať lieky. Nie je povolené zneužívať služby  SPP v neodôvodnených prípadoch.

SBS :
Návštevníci súhlasia s vykonaním osobnej prehliadky strážnou službou pri vstupe do areálu a kedykoľvek v areáli počas trvania festivalu usporiadateľom poverenou osobou alebo usporiadateľom poverenou súkromnou bezpečnostnou službou (ďalej aj ako „SBS“). 
Návštevníci sa zakúpením vstupenky zaväzujú dodržiavať pokyny usporiadateľa a usporiadateľom poverenej osoby a SBS a strpieť osobnú prehliadku a všetky úkony potrebné na zabezpečenie ochrany zdravia a majetku návštevníkov festivalu. Pracovníci SBS sú oprávnení zabezpečiť odchod resp. vyvedenie návštevníkov festivalu a/alebo vynesenie ich majetku zo stanového mestečka a/alebo z areálu festivalu primeranými prostriedkami v prípade, ak návštevníci neuposlúchnu pokyny uvedené v týchto podmienkach resp. pokyny pracovníkov SBS a/alebo iných osôb poverených usporiadateľom. 

STANOVÉ MESTEČKO :
Rozloženie stanov návštevníkmi festivalu je prípustné v areáli festivalu iba v rámci vyhradeného priestoru stanového mestečka. Návštevníci majú zakázané stanovať pri autách, na parkoviskách a iných priestoroch, ktoré nie sú vyhradené výlučne na účely stanového mestečka. Vstup do areálu stanového mestečka je povolený iba s neporušeným Festivalovým náramkom umiestneným na zápästí návštevníka. Návštevníci sú povinní udržiavať poriadok a čistotu a dodržiavať hygienické predpisy. Návštevníci majú zakázané zakladať ohne a sú povinní počínať si tak, aby nezapríčinili nebezpečenstvo požiaru. Návštevníci nesmú do stanového mestečka vstupovať s transparentmi, pyrotechnickými predmetmi, výbušninami a horľavinami, omamnými látkami, psychotropnými látkami, jedmi alebo prekurzormi,  zbraňami akéhokoľvek druhu, akýmikoľvek predmetmi ohrozujúcimi zdravie alebo bezpečnosť návštevníkov a pod. Do stanového meštečka je povolené vnášať plastové fľaše. Návštevníci nesmú obťažovať svoje okolie v stanovom mestečku  nadmerným hlukom,  používať zvukové a svetelné zdroje s vysokým výkonom a intenzitou a vstúpiť do areálu stanového mestečka so psom bez vôdzky a/alebo bez náhubku a/alebo umožniť psom voľný pohyb. Návštevníci sa zaväzujú dodržiavať všetky pokyny usporiadateľa a ním poverených osôb. Návštevníci sa zaväzujú pred odchodom zo stanového mestečka zbaliť svoje stany, spacáky, karimatky a ostatné veci, ktoré do stanového mestečka vniesli. Návštevníci sa zaväzujú opustiť stanové mestečko a areál festivalu najneskôr do 12:00 hod. dňa 01.07.2012. V prípade, ak návštevníci neopustia stanové mestečko a areál festivalu alebo nevypracú a/alebo neodnesú svoje veci zo stanového mestečka a areálu festivalu do 12:00  hod. dňa 01.07.2012, dávajú pracovníkom SBS súhlas, aby zabezpečili odchod resp. vyvedenie návštevníkov a/alebo vynesenie ich vecí z areálu festivalu, pričom za prípadne vzniknuté škody na majetku návštevníkov festivalu v súvislosti s touto činnosťou pracovníkov SBS resp. v súvislosti s neuposlúchnutím pokynov pracovníkov SBS, zodpovedajú návštevníci festivalu. V prípade zakúpenia 1 dňového lístku na štvrtok, piatok alebo sobotu, je každý návštevník povinný opustiť areál do 10:00 hod nasledujúceho dňa. V prípade, že areál festivalu neopustia, dávajú pracovníkom SBS súhlas, aby zabezpečili odchod, resp. Vyvedenie návštevníkov a/alebo vynesenie ich vecí z areálu festivalu, pričom za prípadné vzniknuté škody na majetku návštevníkov festivalu s touto činnosťou pracovníkov SBS resp. V súvislosti s neuposlúchnutím pokynov pracovníkov SBS, zodpovedajú návštevníci festivalu.

Usporiadateľ nezodpovedá za poškodenie alebo stratu či krádež majetku návštevníkov vrátanie stanov a vecí v nich alebo pri nich odložených.

STRATY A NÁLEZY  + ŮSCHOVŇA 
V areáli festivalu – hneď pri vstupoch budú umiestnené v priestoroch obytných kontajnerov Straty a nálezy + úschovňa, kde si návštevníci budú môcť odložiť veci, prípadne dať nabíjať mobilné telefóny. Do areálu  festivalu nie je vhodné vniesť alebo ukladať  akékoľvek cenné veci. V prípade straty alebo nálezu je možné obrátiť sa na personál úschovne.

VSTUPNÉ :
Osoby mladšie ako 10 rokov majú povolený vstup zdarma.

Návštevníci s preukazom ZŤP majú povolený vstup   s 50 % zľavou z plnej ceny vstupenky, ich sprievod si hradí plnú cenu vstupenky.
Osobám mladším ako 12 rokov je povolený vstup a účasť na festivale iba v sprievode dospelej osoby. Osobám mladším ako 15 rokov je povolený vstup a účasť na festivale po 21. hodine iba v sprievode dospelej osoby.

Festivalový náramok obdrží po preukázaní sa platnou vstupenkou  každý návštevník, tento mu bude založený na zápästie, a to vo farebnom prevedení zodpovedajúcom rozsahu priestorov a doby, na ktorú bola vstupenka zakúpená.  Festivalovým náramkom je potrebné sa preukázať pri vstupe/výstupe z areálu festivalu a pri vyzvaní v jeho priestoroch. Festivalový náramok sa  považuje za ceninu, pri strate alebo poškodení sa stáva neplatným a opätovný vstup bez neho nie je možný. Návštevníci bez festivalového náramku budú vyvedení z areálu festivalu. Festivalový náramok je nutné mať na zápästí po celú dobu trvania festivalu. Za stratu, poškodenie, prípadne krádež Festivalového náramku je zodpovedný výlučne návštevník. Neplatný je náramok, ktorý je akokoľvek poškodený alebo upravovaný. Usporiadateľ si vyhradzuje právo vyviesť návštevníka z areálu ihneď po zistení, že Festivalový náramok je akokoľvek upravovaný.

Vstupenka a rozsah práv s ňou spojených vychádza zo zverejneného cenníka usporiadateľa. 

Vstupenka  a Festivalový náramok sú  ceniny, ktorých falšovanie sa  považuje za trestný čin  v zmysle zákona č. 300/2005 Z.z. Trestný zákon v znení neskorších predpisov.

Znehodnotená alebo dodatočne upravovaná vstupenka alebo  Festivalový náramok je neplatná.

Usporiadatelia alebo ním poverená osoba si vyhradzujú právo vykázať z areálu osobu nevhodne sa správajúcu alebo nevhodne sa správajúcu k ostatným návštevníkom a odobrať Festivalový náramok, a to bez nároku na vrátenie vstupného resp. bez nároku na vrátenie ceny vstupenky.

ZÁKLADNÁ VÝBAVA JEDNOTLIVCA :
Každý návštevník by  si so sebou mal vziať občiansky preukaz, preukaz poistenca, peňažnú hotovosť, hygienické potreby, stan a spacák v prípade, že bude stanovať, opaľovacie krémy, pršiplášte, lieky. Na stanici prvej pomoci budú chladničky, bude možné lieky odložiť, aby sa zachovali v chlade a používať podľa potreby. Veci, ktoré sú zakázané, sú uvedené v sekcii ZÁKAZ.

ZÁKAZY :

- zákaz vstupu / vnášania plechoviek
- zákaz vstupu / vnášania pyrotechnických predmetov, výbušnín a horľavín
- zákaz vstupu / vnášania omamných látok, psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov
- zákaz vstupu / vnášania zbraní akéhokoľvek druhu alebo vnášania nožov, predmetov  ohrozujúcich bezpečnosť a zdravie iných účastníkov festivalu
- zákaz vstupu / vnášania profesionálnych  fotoaparátov a zhotovovania fotografií z a počas vystúpení interpretov
- zákaz vstupu / vnášania ostrých predmetov, predmetov ohrozujúcich bezpečnosť a zdravie iných účastníkov festivalu vrátane dáždnika
- zákaz vstupu / vnášania sklenených nádob a fliaš
- zákaz vstupu / vnášania audiovizuálnych nahrávačov
- zákaz  zhotovovania fotografií z vystúpení interpretov
- zákaz používania blesku pri fotení počas koncertov
- zákaz vstupu do areálu festivalu so psom.
- Vvstup so psom je povolený iba do areálu stanového mestečka, a to len s  náhubkom  a vôdzkou, v areáli stanového mestečka platí  zákaz voľného pohybu psov
- zákaz vstupu /vnášania akýchkoľvek alkoholických a nealkoholických nápojov
- zákaz stanovania na parkoviskách a iných miestach, ktoré nie sú na stanovanie vyhradené
- zákaz vstupu na pódium, zákaz skákania z pódia, zákaz vstupu na miesta, na ktoré je vstup povolený len pre určené osoby
- zákaz vstupu na miesta a/alebo do objektov ohradených oplotením alebo inými zábranami
- zákaz predaja akéhokoľvek tovaru bez písomného súhlasu alebo povolenia usporiadateľa
- zákaz akéhokoľvek iného konania/nekonania, ktoré by mohlo spôsobiť akúkoľvek škodu alebo ujmu iným návštevníkom a/alebo usporiadateľovi a/alebo iným osobám prítomným na festivale.

Top