Charitatívny koncert Rock 4 Uganda

Charitatívny koncert Rock 4 Uganda

Projekt Rock 4 Uganda je charitatívna akcia na podporu HIV/AIDS infikovaným deťom a sirotám v Ugande. Pod záštitou organizácie Health Initiatives for Africa – Slovakia sa uskutoční v stredu 10.júla, v hudobnom klube Rock Cafe Bratislava.


Health Initiatives for Africa – Slovakia (HIA) v spolupráci s Health Initiatives Association založili v Auguste 2012 v ugandskom mestečku Buikwe detskú HIV/AIDS kliniku Jána Pavla II. Cieľom tejto kliniky je poskytovať komplexnú a kvalitnú zdravotnú starostlivosť nevinným obetiam HIV.

Deti nakazené prenosom z matky na dieťa stoja na okraji rodiny a spoločnosti. Bez primeranej zdravotnej starostlivosti väčšina z nich zomiera pred dovŕšením piateho roku života. Zlý zdravotný stav a zanedbávanie ich viditeľne odlišuje od zdravých detí. A pritom stačí tak málo - ľudský prístup a súcit. Lieky nie sú všetko, ale spolu s vôľou pomôcť a láskavým prístupom je možné týmto deťom otvoriť cestu do lepšej budúcnosti .

Za založením tejto kliniky stoja traja mladí ľudia zo Slovenska - dvaja lekári a sociálna pracovníčka. Spoluprácu medzi slovenskou a ugandskou stranou zabezpečuje vždy jeden z týchto aktivistov priamou účasťou na ugandskom projekte. Na klinike pracuje 9 lokálnych zamestnancov a traja slovenskí supervízori.

Koncertom pre Ugandu chce HIA poukázať na potrebu pomoci slovenským pracovníkom v Ugande ako aj podporu hygieny, vzdelania a zdravotnej starostlivosti deťom nakazeným vírusom HIV.

V oficiálnom programe prednesie MUDr. Šilhárová prezentáciu o pôsobení v Ugande, účasť prisľúbil aj Dr.Otundo Kennedy, viceprezident organizácie NGO.


V koncertnom programe vystúpia kapely Dana Victoria Band, On The Road a Intrepid - Metallica revival. Pripravený je aj prednes básní Kamila Peteraja v podaní herca Romana Matiska. Večerom bude sprevádzať herečka Zuzana Kyzeková.

Výťažok zo vstupného 10,-€ poputuje na charitatívne ciele.

Predpredaj v sieti Ticketportal.

Každým zakúpením vstupenky podporíte rozvoj kliniky v Ugande.

Oficiálne stránky Health Initiatives for Africa – Slovakia (HIA)

http://www.hia-slovakia.eu/

Ak spolu zachránime čo i len 1 ľudský život – naše poslanie MÁ ZMYSEL!

VSTUPENKY/TICKETS na podujatie Charitatívny koncert Rock 4 Uganda

Top