CIGÁNSKI DIABLI

CIGÁNSKI DIABLI

Dátum/Date: 20.9.2013
Čas/Time: 20.00 hod. (vstup možný od 19.00 hod.)
Miesto/Place of event: Pizzeria Koliba, Klin (Okres Námestovo)
Vstupné/Entry: 5 €

Popis/Description:
Cigánski Diabli je názov jedinečného zoskupenia hudobníkov, ktorí od roku 1991 dokázali to čo sa v strednej Európe málokomu podarilo. Orchester je odbornou verejnosťou považovaný za jeden z najlepších orchestrov v kategórii Etno a World Music na svete a je veľmi priaznivo prijímaný aj širokou verejnosťou, doma aj v zahraničí.
Cigánski Diabli prinášajú originálne diela, odvážne aranžmány, neobvyklé hudobné kombinácie a nový imidž. Tradíciu obohatili svojimi sólovými hudobnými projektami a spoluprácou so viacerými symfonickými orchestrami, kde majstrovsky spájajú folklórnu muziku s ostatnými hudobnými žánrami (jazz, etno, flamenco) a doplnili ich výnimočnou virtuozitou, ktorá je neodmysliteľnou súčasťou umeleckého prejavu Cigánskych diablov.
Orchester koncertoval na 5 kontinentoch a v 35 štátoch sveta - USA, Austrália, Kanada, Japonsko, Čína, Južná Kórea, Mexico,... a takmer v celej Európe. Z významných koncertných pódií, na ktorých orchester koncertoval treba spomenúť - Berlínsku filharmóniu, Komische Oper-Berlín, Kozerthaus-Berlín, Royal Opera House-Londýn, Hans Max Saal-Mníchov, EXPO 2010 Shanghai, Zimné olympijské hry Vancouver 2010, Letné olympijské hry Londýn 2012....
Orchester spolupracuje s mnohými poprednými symfonickými orchestrami, dirigentami, spevákmi a inštrumentalistami rozličných hudobných žánrov - Gipsy Kings, Paul Gulda & Viedenské sláčikové kvarteto, Moravská Filharmónia Olomouc, Filharmónia B.Martinu Zlín, Symfonický orchester Slovenského rozhlasu Bratislava a mnoho iných.
Cigánski Diabli získali za svoje nahrávky 3 zlaté a 2 platinové ocenenia a v roku 2000 im bola udelená cena Grammy za Najlepší orchester, Najlepší album a Najlepší interpret....

VSTUPENKY/TICKETS na podujatie CIGÁNSKI DIABLI

Top