The World Famous GLENN MILLER ORCHESTRA

Swingová legenda Glenn Miller Orchestra v januári 2014 zahreje Bratislavu!

Glenn Miller Orchestra sa po dvoch rokoch opäť vracia do Bratislavy! Slávny orchester odohrá počas januára jeden koncert v Bratislave a osem v Českej republike. Predstaví svoj nový program nazvaný The Best of Glenn Miller Orchestra. Zoskupenie je na Slovensku veľmi populárne, hity ako „Moonlight Serenade“ či „In the Mood“ si chodia vypočuť naživo stovky ľudí a koncerty bývajú často rýchlo vypredané.
Najslávnejší swingový orchester na svete príde na začiatku roka zahriať slovenské publikum svojou legendárnou show. Koncert bude 9. 1. 2014 v Bratislave a okrem tohto mesta zavíta i do ČR, kde bude turné pokračovať v mestách Brno, Ostrava, Plzeň, České Budějovice, Zlín, Liberec, Hradec Králové.
„Každé dva roky svoj program meníme, ale tie najdôležitejšie skladby, napríklad In The Mood alebo Moonlight Serenade, nemôžeme vynechať. Ľudia sa na ne tešia, ožijú pri nich. Odchádzali by sklamaní, keby ich nedostali,“ hovorí Wil Salden, kapelník tejto báječnej swingovej party.
„Skvelé evergreeny, skrátka to vedia rozbaliť,“ komentovala jedna z návštevníc posledné vystúpenie orchestra v  Bratislave. Vystúpenia Glenn Miller Orchestra sú v Bratislave veľmi populárne. Vďaka nostalgickej atmosfere, ktorú vyvoláva hudba 40. rokov, vystúpenia navštevuje prevažne staršia generácia, ale často i mladí, ktorí sa radi nechajú uniesť na vlne hravého swingu. Veľké sály sú pravidelne vypredané a mnohí návštevníci si tento jedinečný zážitok radi chodia zopakovať, akonáhle kapela zavíta do našich končín.
Kapela odohrá až 300 koncertov ročne, avšak vždy prichádza „in the mood“ v dobrej nálade a s úsmevom na tvári.
História pôvodného amerického telesa Glenn Miller Orchestra siaha do tridsiatych rokov minulého storočia. Glenn Miller sa vo svojich tridsiatich piatich rokoch stal hviezdou vtedajšej hudby. Chudý, vážne vyzerajúci muž priniesol nový zvuk, založený na perfektnej harmónii celého orchestra. Na jeseň roku 1939 začali rádiá hrať hudbu jeho orchestra a skladby In the Mood, Pennsylvania 6-500, String of Pearls a Moonlight Serenade sa okamžite stali populárne po celom svete. V roku 1942 prišiel Miller s nápadom spolupracovať s americkým letectvom a založil U. S. Air Force Orchestra.
15. decembra 1944 mal Miller letieť zo Spojeného kráľovstva do Paríža hrať pre vojakov, ktorí mesto chvíľu predtým oslobodili. Jeho lietadlo odletelo zo základne RAF Twinwood Farm v Claphame v grófstve Bedfordshire a zmizlo nad kanálom La Manche. Jeho telesné ostatky ani vrak lietadla sa nikdy nenašli.


Fotografie v plnej kvalite:
http://www.glenn-miller-orchestra.de/t3/index.php?id=75&L=1
Videá:
http://youtu.be/wsqgTEgEvis
http://youtu.be/bR3K5uB-wMA
http://youtu.be/AQseFAcWvtE

VSTUPENKY/TICKETS na podujatie The World Famous GLENN MILLER ORCHESTRA

Top