L. MOZDZER - L. DANIELSSON - Z. FRESCO

LESZEK MOŻDŻER – klavír
LARS DANIELSSON – kontrabas, violoncello
ZOHAR FRESCO – PERKUSIE

Nádherné kompozície, dokonalá improvizácia  i elektrizujúca energia  – tým všetkým  sa vyznačuje medzinárodná formácia Leszeka Możdżera,  Lars Danielssona a Zohara Fresca, hudobne najzaujímavejšieho jazzového projeku světa.

Leszek Możdżer je naväčším objavom polskej jazzovej scény posledného desaťročia.. Vynikajuci pianista, všestranný muzikant obdarený výnimočnou hudobnou predstavivosťou  sa o jazz začal zajímať až v poslednom ročníku gdaňskej hudebnej  akadémie, o to rychlejší  se v ňom  „zabýval“ a začal nahrávať a koncertovat s takými velikánmi , ako Tomasz Stańko, Arthur Blythe, Billy Harper, Pat Metheny či Archie Shepp. V jeho diskografii – podieľal sa na nahrávke  vyše  100 platní! – nájdeme rozmanité druhy participacií, či  už autorských alebo interpretačných.

Trio se švédským basistou a violoncellistou Larsem Danielssonem a izraelským perkusistou Zoharem Frescem vzniklo v roku 2004, vtedy ešte pod názvom  Dream Team vystúpilo na varšavskom festivale Jazz na Starom Meste. Zoskupenie je  vzácnou kombináciou najvätších predností jeho členov  – Możdżer do tria prináša precizný pulz rytmických sekvencií, Danielsson temperamentný prejav a Fresco živelné improvizácie presytené orientálnymi motívmi. Výsledkom je rytmický  uhrančivý celok s lyrickým vyznením.

Projekt má na svojom konte 3 CD a novinkové 4 album, ktoré vyjde na budúci  mesiac, bude súčasťou koncertného  programu

Koncert  za špeciálne ceny !!!

Študenti a dôchodcovia – voľné sedenie  : 5 EUR
Dospelí  - voľné sedenie : 7 EUR
Dospelí -  sedenie na miesta : 10 EUR

Top