Ian Ritchies SOHO Project Tour 2014

Ian Ritchies SOHO Project Tour 2014

Dátum/Date: sobota, 17. máj 2014, 20:00 h.
Miesto konania/Place of event: Ateliér Babylon, Bratislava
Vstupné/Entry: Voľné sedenie: 10,-Eur

Popis/Description:
V máji 2014 k nám zavíta fenomenálny britský saxofonista Ian Ritchie, ktorého mohli diváci počuť a vidieť napríklad pri tour Dark Side of the Moon zakladateľa Pink Floyd, Rogera Watersa, do Českej a Slovenskej republiky prvýkrát so svojím hudobným SOHO projektom.
Iana na jeho turné odprevadí vyhľadávaný pianista Tomáš Jochmann, popredný český kontrabasista Jan Greifoner a jeden z najväčších talentov súčasnej tuzemskej scény, bubeník Oliver Lipenský .

Viac ako 30 rokov Ian figuruje na pódiách a v štúdiu s radom svetových hudobných ikon. Nezameniteľný zvuk jeho saxofónu je možné počuť na nahrávkach The Beach Boys, Wham!, Boomtown Rats, tak aj Dee C. Lee, Davida Granta a kapely Steel. Ako vyhľadávaný producent sa podieľal na doskách Rogera Watersa, Laurie Anderson či Big Dish. Medzi nezabudnuteľnú súčasť Ritchieho tvorby patrí aj mnoho pamätných TV motívov, vrátane hudby pre celosvetovo preslávenú sériu The Lonely Planet / Globetrekker.
Prvý album Ianovho SOHO Projectu vyšiel v roku 2007 a ​​jednotlivé skladby vyjadrovali nálady ulíc londýnskej štvrti SOHO . Doska zožala skvelé recenzie a tento rok sa dočkala pokračovania. Druhý album South of Houston čerpá pestré nálady z newyorského SoHo.
Kompozície na doske skúmajú štýly menej bežné jazzu. Poslucháči sa tak dočkajú fúzie hip hopu, funky, reggae, swingu i latinčiny. Jasný rytmický koncept bicích poháňajúci kapelu, nekonečne vynaliezavý kontrabas a precízne piano poskytujú dokonalú oporu pre Ritchieho prekvapenia a presvedčivé sóla . Ianov silný tenor jasne podčiarkuje melodické nálady jednotlivých skladieb a robí z nich vysoko interaktívne, sviežu hudbu, ktorá upúta pozornosť každého poslucháča do poslednej sekundy .

Zľavy/Discounts: bez nároku na zľavy


VSTUPENKY/TICKETS na podujatie Ian Ritchies SOHO Project Tour 2014

Top