BA City Beats

Festival BA City Beats bude aj tento rok, vystúpi na ňom Fink z Ninja Tune!


 Mestský festival BA City Beats, ktorý sa po prvý raz konal vlani v júni, bude mať pokračovanie. Druhá edícia podujatia sa uskutoční 20. a 21. júna 2014 v Bratislave. Do hlavného mesta znova prinesie  rozmanité vystúpenia zahraničných a domácich interpretov, pričom dôraz sa bude opäť klásť na kvalitu, nie kvantitu. Kým v roku 2013 boli festivalovými dňami štvrtok a piatok, tentoraz sa organizátori rozhodli pre piatok a sobotu, čím vychádzajú v ústrety všetkým, ktorí sa budú chcieť zabaviť bez toho, aby museli myslieť na ranné vstávanie do práce alebo školy.

 Miesto konania podujatia sa mení len nepatrne. BA City Beats sa z Tyršového nábrežia presúva na Pláž pod Ufom, ktorá je od pôvodného miesta vzdialená približne 500 metrov. Vstupenky na festival sú oddnes k dispozícii v sieti Ticketportal. Prvých 100 kusov permanentiek sa predáva za uvádzaciu cenu 19 eur, po ich vypredaní sa zvýši na 25 eur. 

 Okrem termínu a miesta konania podujatia je už známy aj prvý potvrdený interpret. Do Bratislavy sa zásluhou BA City Beats vráti brightonský skladateľ, spevák, DJ, gitarista a producent Fink, od ktorého môžete čakať šikovné narábanie s elektronikou, prvkami blues, folku i dubu a zvuk všadeprítomnej akustickej gitary. Muzikant, ktorý vydáva v prestížnom britskom labeli Ninja Tune, zavíta do slovenskej metropoly znovu po dva a pol roku. Odvtedy stihol hudobník s občianskym menom Fin Greenall vydať dva živé albumy, spolupracovať na posmrtnej nahrávke Amy Winehouse a prostredníctvom svojich skladieb participovať na niekoľkých televíznych seriáloch.

 Najnovšie zaujal piesňou Move, ktorú nahral v slávnych Abbey Road Studios so spevákom Johnom Legendom. Ich spoločné dielo sa nachádza na soundtracku k filmu 12 rokov otrokom (2013) režiséra Stevea McQueena oceneným Zlatým glóbusom. Na BA City Beats by okrem tejto kompozície nemal vynechať piesne z ostatných dvoch štúdioviek Sort of Revolution (2009) a Perfect Darkness (2011) vrátane azda jeho najväčšieho hitu - skladby This Is The Thing.

Viac info na:
www.finkworld.co.uk
www.bacitybeats.sk
https://www.facebook.com/BACityBeats

VSTUPENKY/TICKETS na podujatie BA City Beats

Top