Detail info
Close

DWELE

DWELE

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

Termín: 22. apríl
Čas: 19:00h.
Miesto: LOFT!, Bratislava

V rámci série warm-upov k festivalu BA City Beats sa v klube Loft! predstaví Dwele. Soulový spevák, multiinštrumentalista, skladateľ a producent príde do Bratislavy 22. apríla.
Dwele, vlastným menom Andwele Gardner, pochádza z amerického Detroitu a na hudobnej scéne aktívne pôsobí od roku 2000. Hudba však Dwela sprevádzala od detstva, narodil sa totiž do muzikantskej rodiny. V šiestich rokoch začal hrať na klavír, neskôr skúsil trúbku, basu aj gitaru. Keď mal desať rokov, jeho otec tragicky zahynul pri prestrelke pred ich domom, a odvtedy je preňho hudba aj istou formou terapie. Medzi jeho obľúbených hudobníkov patria Stevie Wonder, Freddie Hubbard či Miles Davis, no počas dospievania mala naňho silný vplyv formácia A Tribe Called Quest. Aj vďaka tomu sa z neho stal MC a začala jeho spolupráca so Slum Village, ktorá odštartovala jeho kariéru.
 V roku 2000 si sám vydal demo album Rize , po ktorom už nasledovali spolupráce s veľkými vydavateľstvami. Za trinásť rokov vydal päť štúdiových albumov: Subject, Some Kinda..., Sketches of a Man, W.ants W.orld W.omen a Greater Than One. Posledný menovaný vydal minulý rok a počuť na ňom silný vplyv 80-tych rokov. Za roky pôsobenia na hudobnej scéne si Dwele vyslúžil aj nomináciu na cenu Grammy,  na konte má spolupráce s Commonom, J Dillom, Jazzanovou, ale aj hosťovanie na dvoch singloch Kanyeho Westa.
„Soulová hudba je spôsob, akým sa vyjadrujem, je pre mňa liekom. Soul cítim a poznám, mám ho v srdci. Pomocou soulu rozprávam svoj príbeh, je mojím denníkom,“ vyjadril sa Dwele v nedávnom rozhovore pre The Pace Report. Do Bratislavy nepríde sám, ale so svojou početnou kapelou. Nenechajte si toto jedinečné vystúpenie ujsť.



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Top