Detail info
Close

Quartetto Archimia /IT/

Quartetto Archimia /IT/

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

„No Limits String Quartet“, sláčikové kvarteto bez limitov, je názov albumu, ktorý veľmi dobre vystihuje kvarteto zložené z hudobníkov s klasickým hudobným vzdelaním. Žiadna hudba, a to dokonca ani ten najkomerčnejší pop, nie je príliš banálna na to, aby sa nestala objektom ich záujmu. Netreba totiž zabúdať, že aj za úspešnými skladbami popových spevákov stoja talentovaní a kvalitní hudobní skladatelia. Quartetto Archimia spracúva a interpretuje ich diela ako skladby pre sláčikové kvarteto a tak dáva týmto hudobným nápadom netradičnú formu. Práve pri adaptácii sa do popredia dostáva základná myšlienka i harmonická štruktúra, ktorá sa vďaka inému hudobnému pohľadu stáva často lepšie čitateľnou. Koncert kvarteta Archimia uvedie speváčka, klavíristka a skladateľka Andrea Bučková a harfistka Mária Kmeťková, ktoré začali spoločne koncertovať už v roku 2011. V tomto roku si ako duo, okrem mnohých koncertov u nás i v zahraničí, zahrali i na pódiu mladých umelcov na Bratislavských jazzových dňoch 2011. V roku 2012 vydali debutový album "In the Middle of. ..", ktorý produkoval Maroš Hečko v štúdiách Slovenského rozhlasu. 
Citlivé aranžmány autorských skladieb Andrey Bučkovej (študentky divadelnej réžie na VŠMU), jej jedinečný spevácky prejav, experiment so zaužívanou zvukovosťou harfy v podaní Márie Kmeťkovej (absolventky VŠMU), intimna atmosféra piesní a neopočúvaná kombinácia znejúcich farieb klavíra a harfy... tým všetkým sa pokúšajú zaujať a uspokojiť i náročného poslucháča.

Koncert, ktorého organizátormi sú Taliansky kultúrny inštitút v spolupráci s Salek Production, sa koná v rámci Talianskeho festivalu na Slovensku, Dolce vitaj.

Voľné sedenie plocha - 10€
Študenti/študenti IIC - 8€ /vstup so študentským preukazom/

Viac Informacií:
http://www.quartettoarchimia.it/
www.dolcevitaj.eu



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Galéria

Top