listky.citylife.sk

Detail info
Close

IDIOT

Divadlo ASTORKA Korzo´90
IDIOT

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

Miesto konania: DIVADLO ASTORKA KORZO '90, Námestie SNP 33, Bratislava


Knieža Myškin, Nastasia, Rogožin. Tri hlavné postavy milostného trojuholníka vášnivej, záhadnej a nevyspytateľnej lásky dvoch rozdielnych mužov k prekrásnej mladej žene. Pletenec ľúbostných zážitkov prinášajú aj osobné príbehy ďalšich protagonistov -
O Nastasiu a jej veno sa uchádza Gaňa, ktorý by si asi radšej vzal Aglaju, keby mala nejaký majetok. Aglaja by darovala svoju lásku skôr Ippolitovi, keby nemal tuberkulózu a nehrozilo by, že oňho príde. Varia je zaľúbená do mladšieho a pragmaticky arogantného úradníka magistrátu, Pticyna, ktorý očividne čoskoro ovládne rodinný majetok a zbaví sa jej otca, generála vo výslužbe, Ivolgina. Ivolgin miluje  Marfu, prostitútku z lepších kruhov, ktorá by ho tiež mala rada, keby aspoň raz zaplatil.
Z dejového hľadiska je zrejmé, že láska a partnerské vzťahy tvoria dominantnú líniu Idiota. Dostojevského predloha, v spracovaní Miroslava Krobota, prináša aj ďalšie témy o zmysle nášho bytia, o dobre a zle v každom človeku a pragmatickom fungovaní našej spoločnosti.


Podľa románu F. M. Dostojevského napísal: Miroslav Krobot
Dramaturgia a preklad: Andrea Domeová
Scéna: Andrej Ďurík
Kostýmy: Iva Němcová
Réžia: Miroslav Krobot
Účinkujú: Marián Miezga, Lukáš Latinák, Rebeka Poláková, Anna Šišková, Boris Farkaš, Marián Labuda ml., Zuzana Porubjaková, Róbert Jakab, Juraj Kemka, Zuzana Konečná

Dĺžka predstavenia: 2 hodiny 45 minút

Vstupenky si môžete zakúpiť aj v pokladni divadla Astorka.



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Top