Detail info
Close

GORGOROTH & Vital Remains & guests

GORGOROTH & Vital Remains & guests

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

Dátum/Date: 24.03.2014 o 19.30 h.
Miesto konania/Place of event: Randal Club, Karpatská 2, Bratislava
Vstupné/Entry: 12 EUR

Popis/Description:
Keď mali Gorgoroth pred siedmimi rokmi na pódiu v Poľsku nabodnuté ovčie hlavy, ukrižované komparzistky a satanistické symboly, stíhaniu sa vyhli iba vďaka tomu, že presvedčili úrady, že si neboli vedomí konaniu v rozpore s citlivými poľskými zákonmi. Celá kontroverzia však dobre ilustruje to, ako sa naprieč rokmi zmenil alebo nezmenil black metal ako taký. Staré nórske kapely ako Gorgoroth alebo Mayhem zostali v jadre rovnako extrémne ako v minulosti, no ich vplyv je dnes širší ako predtým. V prípade Gorgoroth zároveň platí, že v dobe, keď black metal preberajú do rúk iné subkultúry a vytráca sa z neho pôvodná temnota, predstavujú Nóri návrat k starým, špinavým a smrteľne vážnym koreňom.
Po tom, ako sa Gorgoroth pred pár rokmi rozštiepili, obmenili zostavu a pripravujú nový album, prinesú do Bratislavy oživený, no stále dôležitý pohľad na históriu čierneho žánru.
S málokým by pritom na pódiu vyzneli lepšie než s antikresťanskými deathmetalistami Vital Remains. Pri tomto zložení nebudú na koncerte v Randale potrebné ani nabodnuté ovčie hlavy, ani nahé komparzistky. Nesvätá atmosféra sa dostaví automaticky.
Skupina, s ktorou nahral dva albumy aj uhrančivý Glen Benton z Deicide, je známa pre svoje nekompromisné dlhé skladby. Ešte pred vydaním nového albumu a bratislavským koncertom však avizuje, že prvýkrát od prelomu osemdesiatych a deväťdesiatych rokov predstaví nové kusy, ktoré budú výrazne kratšie. Brutalita klincov pribitých do hlavy im vraj zostane.

Zľavy/Discounts: bez nároku na zľavy



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Top