Detail info
Close

Dvaja páni z Verony

Dvaja páni z Verony

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

Termíny predstavení: 13. – 16. augusta 2016, o 20.30 h
Miesto: Bratislavský  hrad, Bratislava
Vstup do hľadiska o 20.00 hodine
 

Aj keď sa jedná o jednu z prvých hier Shakespeara, naplno v nej už ukázal svoj komediálny, ale aj básnický talent. Hra má síce klasickú zápletku v stavbe dramatického textu, ale ponúka inscenátorom veľa možností pri spracovaní diela.
V hre cítiť dozvuky comedie del arte a režisér posilnil práve túto stránku pri inscenovaní textu. Comedia del arte bola známa silnou hereckou remeselnosťou.

„ Každý herec  bol okrem herectva zdatný aj v ďaľších umeleckých profesiách, ktoré vyšli z divadla a dnes existujú ako samostatné javiskové tvary. Spev, ktorý nesmel chýbať v žiadnej inscenácii, klaunské sólo výstupy - dnes stand up comedy, akrobatické čísla - dnes veľmi uznavaná novodobá, cirkusová forma divadla. Preto som sa v hereckom obsadení pokúsil nájsť práve takých ľudí, ktorí sú okrem herectva výnimoční aj v inom obore. Kostelný dokonalý klaun, Kovaľ a Kráľ výborný hudobníci, Norisová a Švidranová speváčky, Kodešová autorka niekoľkých choreografií v divadlách. Takže je to inscenácia plná hudby, javiskového pohybu a inteligentnej zábavy,“ povedal o hre režisér Peter Mankovecký.

Výsledkom je zábavná inscenácia, v ktorej si divák užíva skvelú štvorčlennú dámsku kapelu a nekonečné eskapády ľstivých sluhov a ich zamilovaných pánov. Komédia Petra Mankoveckého budena pograme LSS posledný krát.

Preklad: Ľubomír Feldek, Martin Hilský 
Réžia a hudba: Peter Mankovecký
Dramaturgia a texty piesní : Róbert Mankovecký Scéna: Palo Andraško
Kostýmy: Jana Kuttnerová
Choreografia: Ladislav Cmorej
Producent: Janka Zednikovičová

Hrajú: Lukáš Vaculík, Ondrej Kovaľ, Zuzana Norisová, Milo Kráľ, Eva Kodešová , Ľuboš Kostelný, Otto Culka, Barbora Švidraňová, Cyril Drozda a ďalší

www.wshakespeare.sk

Po odohraní 60 minút predstavenia sa vstupné nevracia.



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Top