Detail info
Close

ŠĽAHAČKOVÁ PRINCEZNÁ

ŠĽAHAČKOVÁ PRINCEZNÁ

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

rozprávkový muzikál tvorcov Hammel - Peteraj - Ďurovčík
Rozprávka, ktorá sa dobre začína a ešte lepšie skončí!
Pre deti od 6 do 99 rokov.

V Šľahačkovom kráľovstve žije Šľahačkový kráľ, Vrabec vševed, tri sudičky a samozrejme, krásna princezná, túžiaca po vydaji a pravej láske, ktorá sa však každú noc mení na roztečenú šľahačku.
Ako nakoniec dopadnú pytačky Princa Klepetka, Princa Papagája a Kvetinového Princa, sa dozviete z muzikálu, ktorý od februára 2018 uvádza Divadlo Nová scéna.


Pavol Hammel:
„Šľahačková princezná patrí medzi najlepšie moje albumy so skupinou Prúdy. Navyše sa platňa stala albumom roka 1973 vo vtedajšom Československu. Našim cieľom bolo vytvoriť akúsi rozprávku pre dospelých, ktorá by bola zaujímavá, príťažlivá a akceptovateľná aj pre deti. Bola to hotová, uzavretá, kryštalická vec. Pesničky zo Šľahačkovej princeznej ľudia takmer nepoznajú, lebo ich nikdy nepočuli v rádiu a poznali ich iba tí, čo počuli celý album. Vždy som si myslel, že by som na ňom nemenil ani notu, ani slovko. Ale predstava javiskového prevedenia ma nadchla. Doplnili sme nejaké iné pesničky z toho obdobia, napísali aj nové, ktoré boli nutné z hľadiska prepracovaného libreta. No a súčasné prevedenie len umocňuje pocity z originálu svojou razantnou, sofistikovanou, prearanžovanou a s drajvom a chuťou nahratou hudbou."

Kamil Peteraj:
„Šľahačkovú princeznu považujem za jedno z našich najvydarenejších diel, ktoré sme vytvorili spolu s Palom Hammelom. Vyšla začiatkom 70. rokov v Prahe, vo vtedajšom najväčšom vydavateľstve Supraphon a jej text nahovoril Jozef Króner, ktorý sa v tých časoch večer čo večer prihováral z rozhlasu deťom, ktoré zbožňovali jeho krásny zamatový a upokojujúci hlas. Jej vydanie sa stretlo s úspechom a ja dodnes stretám pamätníkov, ktorí toto dielo veľmi dobre poznajú. Vždy mám radosť, že napriek časovej priepasti sa prekvapujúco uchováva v pamäti nielen staršej generácie, ale občas ho objavia aj mladší, ktorí ho poväčšine nájdu na vinylových platniach svojich rodičov."


Divadelná verzia Šľahačkovej princeznej vznikla spontánne a táto spontánnosť jej vydržala až doteraz. Je to radostne a uvoľnene pôsobiaci rodinný muzikál, pri ktorom sa rovnakou mierou pobavia deti a aj ich rodičia. Ján Ďurovčík, ktorý pôvodný text dramatizoval, režíroval a dal mu aj choreografickú, dynamickú podobu, tu nezaprel svoj talent nespútanej fantázie a schopnosti prerozprávať pôvodnú Šľahačkovú princeznú najmodernejším jazykom súčasného muzikálu. Iste mi prepáči, ak poviem, že je to v niektorých momentoch doslova ohnivý režisér, ktorý vie výbuchy svojho temperamentu prenášať na javisko a mladí herci a speváci, ktorých obsadil do tejto inscenácie, nasali jeho energiu a pridali jej svoju krásu a talent. Výsledkom je uragán fantázie, presne taký, aký má z modernej rozprávky vyžarovať. Čo sa týka hudobnej zložky, v muzikále sú použité viaceré pesničky, ktoré na pôvodnom albume neboli /napr. Medulienka, Mávam, atď./ ako aj dve nové, pôvodné pesničky, vytvorené špeciálne pre túto produkciu.

Ale dosť bolo múdrych rečí, teraz zabudnite na všetko, kolená pritisnúť k sebe, žuvačky von z úst a pripraviť si dlane na potlesk!Šľahačkové kráľovstvo čochvíľa ožije v plnej šľahačkovej kráse. A uvidíte - budú sa diať veci nevídané! Také, aké sa môžu stať len v skutočnej rozprávke.

Takže pozor, milí rodičia a deti! Ocitnete sa v rozprávke, ktorá sa dobre začína a ešte lepšie skončí! Krásny zážitok!

 

Predstavenie je vhodné pre divákov od 6 rokov



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Top