Detail info
Close

DALIBOR JENIS

DALIBOR JENIS

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

Hosť: Svetlana Kasyan, soprán
Spevácky zbor Lúčnica, zbormajsterka Elena Matušová
Slovenská filharmónia, dirigent Peter Feranec

Dátum: 26.10.2016
Miesto konania: Koncertná sieň Slovenskej Filharmónie, Bratislava
Čas: 19.30 hod.

Recepcia s Daliborom Jenisom
Cena: 40,-€

Po koncerte, približne od 21.45-22.00 h, sa uskutoční recepcia s Daliborom Jenisom a protagonistami koncertu vo foyeri Slovenskej filharmónie alebo v reštaurácii Reduta (upresníme podľa počtu účastníkov).

Studený bufet, alkoholické a nealkoholické nápoje, možnosť získať autogram či spoločnú fotografiu so spevákmi.

Cena:
do 31.07.2016 - vrátane
1.kat. 79,-€
2.kat. 63,-€
3.kat. 39,-€
4.kat. 23,-€

od 01.08.2016
1.kat. 99,-€
2.kat. 79,-€
3.kat. 49,-€
4.kat. 29,-€

Popis:
Dalibor Jenis, barytón

Hudobná kritika ho považuje za jedného z najlepších interpretov Figara (G. Rossini, Barbier zo Sevilly). Túto postavu stvárnil v mnohých divadlách, v Paríži, Hamburgu, Viedni, Berlíne, Frankfurte, Verone i v Tokiu.

Medzi jeho ďalšie uznávané úlohy patrí Enrico (G. Donizetti, Lucia di Lammermoor), Valentin (Ch. Gounod, Faust), Guglielmo (W. A. Mozart, Cosi fan tutte), Lescaut (J. Massenet, Manon Lescaut), Marcello (G. Puccini, La Bohème), Onegin (P. I. Čajkovskij, Eugen Onegin), Knieža Jeleckij (P. I. Čajkovskij, Piková dáma), Gróf (W. A. Mozart, Figarova svadba) i titulná rola v Donovi Giovannim (W. A. Mozart).
V posledných rokoch Dalibor Jenis okrem uvedených úloh častejšie spieval roly z verdiovského repertoáru. Do jeho repertoáru patri Posa v Donovi Carlovi, Renato v Maškarnom bale, Gróf Luna v Trubadúrovi, Jago v Otellovi, Ford vo Falstaffovi, Cavalier Belfore v Un giorno di regno, Nabucco, Ezio v Attilovi, Giorgio Germont v Traviate či otec Miller v opere Luisa Miller.

Väčšinu svojho času trávi na popredných operných scénach vo svete. Zriedkavé vystúpenia doma sú priam sviatkom.

Nakoľko Dalibor Jenis v poslednom období spieva najmä verdiovský repertoár a priberá ďalšie roly, celý koncert bude venovaný velikánovi talianskej opery. Náš najlepší a svetovo uznávaný barytonista sa predstaví čo najkomplexnejšie vo všetkých odtieňoch svojho vysokého speváckeho a interpretačného umenia.

Zľavy a vstupenky pre deti, študentov, dôchodcov, zťp, zťp/s: bez nároku na zľavy.



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Galéria

Top