Detail info
Close

FINETUNING

FINETUNING

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

Dátum a čas: 14.02.2017 o 19:00
Miesto konania: Mestské divadlo P. O. Hviezdoslava, Laurinská 20, Bratislava

Cena: 25 Eur
Skupinova zľava pre 6 osôb a viac: 20 Eur / osoba


Tanečné divadlo Ifjú Szivek - FINETUNING

“Haydnovské” sláčikové kvarteto sa nikde vo svete neujal v tradičnej hudbe jednotlivých národov a národnotsí v takej miere ako v strednej Európe. Choreografia “Finetuning” využíva tento organický, tradičný, scénický fenomén. O živelných javoch hovorí na úrovni emócií a asociácií, ktoré človek súčasnosti zjednodušuje alebo vidí len čierno-bielo.
Predstavenie priblíži divákovi vzťah medzi tancom a hudbou, zvukom a pohybom a zároveň spracováva aj tému domáceho násilia. Finetuning v divákovi vyvoláva známe emócie, ktoré je nevyhnutné z času na čas doladiť.

Projekt je koprodukciou medzi Tanečným divadlom Ifjú Szivek, Dusan Hegli Company, Espace Alya Theatre a Festival Off d´Avignon. Táto tanečno-divadelná inscenácia na báze tradičnej ľudovej hudby a tanca sa predstavila na renomovanom medzinárodnom divadelnom festivale v júli r. 2016 dvadsaťdvakrát. Tanečné divadlo Ifjú Szivek je prvým divadelným kolektívom zo Slovenska, ktorý sa prezentoval na Festivale OFF d'Avignon.

Trvanie: 60 minút

Žáner: koncertchoreografia
Choreografia a réžia: Dusan Hégli (SK), umelecký vedúci TDISZ, zakladateľ Dusan Hegli Company
Hudba: László Kelemen (HU), hudobný skladateľ


Tanečníci: TDISZ (SK), Anita Kovácsová, Klaudia Gálik, Mária Horváthová, Zsófi Varsányi, Katalin Panyi, Veronika Sebőová, Ágnes Varsányi, Gábor Gálik, Ákos Botló, Gergely Botló, Zoltán Gera, Péter Gellén, Máté Domján, Bálint Molnár
Hudobníci: TDISZ (SK), Gergely Koncz - husle, Máté Hegedűs - husle, Endre Papp - viola, András Bognár - kontrabas, spoluúčinkuje Balázs Domonkos - kontrabas
Návrh kostýmov: Edit Szűcs (HU), návrhárka kostýmov filmu “Saulov syn”, ktorý bol v roku 2016 ocenený Oscarom
Slam poetry: Kristóf Horváth (HU)

Zľavy: bez nároku na zľavy.



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Galéria

picture FINETUNING
picture FINETUNING
picture FINETUNING
Top