Detail info
Close

BARBAKAN

BARBAKAN

Miesto:

Vstupenky

Popis podujatia

Dátum/Date: 07.10.2016 o 19.00 h
Miesto konania/Place of event: Urban Spot, Skuteckého 3, Banská Bystrica

Program:
Got Blue Balls
Ed Harcourt /uk/
Billy Barman 
Popredny

Vstupné/Entry: 9,00 EUR
Zľavy/Discounts: bez nároku na zľavy/without any discounts.


Popis/Description:

Koncerty popredných klubových kapiel a DJov, filmové projekcie a prednášky, debaty so spisovateľmi či výtvarné umenie - to všetko sa zmestilo do programu multižánrového festivalu Barbakan, ktorý aj tento rok na jeseň prinesie do Banskej Bystrice o čosi viac kultúry. Novinkou je, že festival sa bude konať na niekoľko etáp a uskutoční sa od 7. 10. až do 5. 11. 2016 na rôznych miestach Banskej Bystrice.

Dianie na jednom z najstarších festivalov svojho druhu na Slovensku otvorí v piatok 7. októbra v Urban spote domáca formácia Got Blue Balls, ktorú Bystričanom rozhodne netreba predstavovať. Po nich sa v ten istý deň na pódium dostane výnimočný zahraničný hosť - hudobník Ed Harcourt. Rodák z Wimbledonu sa môže pochváliť spoluprácami so Sophie Ellis-Bextor, Palomou Faith alebo The Libertines. Činí sa aj ako sólista - na svojom konte má už šesť štúdiových albumov, pričom za debut ho nominovali na prestížnu Mercury Prize. Koncertný večer 7. októbra ukončí skupina Billy Barman. Tá už dávno prerástla slovenské kluby a jej chystaný album patrí medzi najočakávanejšie domáce nahrávky tejto jesene.

Ďalším veľkým hudobným menom festivalu bude Para. Čakať môžeme opäť hity, ktoré si pamätajú 90.roky, novšie kúsky, ale aj čokoľvek nečakané, o čom sa fanúšikovia kapely presvedčili naposledy na Grape. Bratislavská formácia vystúpi v Urban Spote v piatok 4. novembra.

Filmový program Barbakanu bude tento rok o domácej česko-slovenskej tvorbe. Návštevníci si budú môcť 8. októbra pozrieť snímku Učiteľka (2016) režiséra Jana Hřebejka v hlavnej úlohe so Zuzanou Mauréry a drámu Čistič (2015) Petra Bebjaka. Bodku za týmto program dá v ten istý deň vo Farnhofe domáci producent Bobsan. Filmový kritik Peter Konečný zase pride 5. novembra do Banskej Bystrice s jednou zo svojich najznámejších prednášok, ktorá láka už názvom - zakázané filmy. Po ňom bude v Urban spote nasledovať vystúpenie britského DJa Dannyho Briotteta.

Fanúšikovia písaného slova si na Barbakane dajú zraz v stredu 26. októbra. Ferči Malík v ten deň v rámci literáneho klubu predstaví finalistov súťaže Anasoft Litera, okrem iných aj domáceho Petra Šuleja. Špeciálnou literárnou udalosťou bude návšteva americkej spisovateľky Alice Feiring, ktorá chystá vydanie prvej knihy v slovenčine. Ambasádorka naturálnych vín, ktorá publikovala v LA Times alebo New York Times, ju príde predstaviť len deň po krste v Bratislave.

Je už pravidlom, že Barbakan máva každý rok aj svoju výtvarnú časť. Tento rok sa o ňu postará výstava s názvom Dav, ktorá odprezentuje tvorbu študentov a absolventov Katedry maľby Akadémie umení v Banskej Bystrici. Vernisáž výstavy, ktorej dejiskom bude galéria 300 štvorccov, bude 11. októbra o 19:00. Kurátorsky na ňu dohliadne Ján Triaška.



Ticketportal je garancia pravosti vstupeniek

Na stránkach spoločnosti Ticketportal si kupujete vždy originálne vstupenky na dané podujatie.

Spoločnosť Ticketportal nezaručuje pravosť vstupeniek zakúpených na sekundárnych portáloch predaja (napr. Viagogo), nemá s nimi nič spoločné a ani tento spôsob predaja nepodporuje.

Galéria

picture BARBAKAN
Top